Camere de supraveghere de exterior: tipuri, specificatii, sfaturi de achizitie

04/11/2020
by Master Adrian

Camere de supraveghere de exterior: tipuri, specificatii, sfaturi de achizitie

Instalarea unui sistem de supraveghere reprezinta cea mai buna solutie pentru protejarea unei proprietati. Aceste echipamente ofera un plus de siguranta si securitate, de aceea sunt tot mai des intalnite in majoritatea spatiilor, fie ele industriale, comerciale sau rezidentiale. Oamenii vor sa monitorizeze in permanenta ceea ce se intampla in interior, insa in ultima vreme atentia se indreapta si spre anumite tipuri de camere de supraveghere de exterior, intrucat un sistem complet permite o analiza eficienta asupra oricarei zone. Totusi, o supraveghere de ansamblu inseamna o investitie considerabila, de aceea trebuie sa te informezi in prealabil ca sa te asiguri ca achizitionezi cele mai bune echipamente de exterior. Mediul in care vor functiona aceste produse influenteaza sistemul ales, dar exista si multe alte caracteristici de care trebuie sa tii cont pentu o selectie optima. Descopera mai departe cateva aspecte esentiale despre aceste modele de camere video.
 

Avantaje si dezavantaje ale folosirii unui sistem de supraveghere video

04/11/2020
by Master Adrian

Avantaje si dezavantaje ale folosirii unui sistem de supraveghere video

Nevoia de siguranta este un aspect de care tot mai multi proprietari incep sa se preocupe. Fie ca vorbim despre locuinta personala sau locul de munca, supravegherea iti ofera un control asupra perimetrului acoperit. Camerele video stau, de cateva zeci de ani, la baza sistemului de supraveghere si se adapteaza de fiecare data cand este implementata o noua tehnologie. Pentru verificarea copiilor, atunci cand lipsesti de acasa, pentru a descoperi circumstantele in care s-a produs un accident rutier pe strada ta sau pentru a identifica un hot care a patruns in incinta, un sistem de supraveghere este invesitia potrivita. Integrarea acestor echipamente de securitate in casa ta are o serie de avantaje si dezavantaje. Tine cont de acestea pentru a alege modelele potrivite nevoilor tale.

Argumente pro

Descurajeaza criminalitatea

Simpla vedere a unei camere video care acopera caile principale de acces in curte sau intr-o cladire pune pe ganduri majoritatea potentialilor infractori. Cei mai multi hoti cunosc evolutia tehnologiei si stiu ca pot fi identificati, daca intra in raza de actiune a camerei de supraveghere. Asadar, instalarea unei camere la vedere este un mesaj pentru hoti, ca sunt sub supraveghere. Acesta este si motivul pentru care echipamentele exterioare sunt montate la o inaltime considerabila, pentru a fi vizibile din orice unghi si a descuraja, din fasa, orice tentativa de patrundere prin efractie. O camera de supraveghere a curtii trebuie pozitionata de asa maniera incat sa capteze inclusiv numarul de inmatriculare al masinii din fata portii sau chipul persoanelor care intra fara permisiune. Cu cat este mai mare calitatea echipamentelor, cu atat vor fi mai bune imaginile video si foto. Ideal este sa distingi chipul clar al unei persoane aflate in raza de actiune a camerei.

Compatibilitate cu dispozitive uzuale

Tot ce trebuie sa stii despre sistemul de supraveghere video analogic

04/11/2020
by Master Adrian

Tot ce trebuie sa stii despre sistemul de supraveghere video analogic

Atat sistemele video analog CCTV cat si cele video IP gestioneaza echipamente si imagini de supraveghere video. Echipamentele analogice sunt prezente de mai bine de treizeci de ani in piata sistemelor de supraveghere. Le intalnesti si in filmele politiste sau de actiune din anii 80-90, cand pe monitor era prezentata o silueta, iar superiorul ii cerea tehnicianului sa apropie imaginea deja pixelata. Pe masura ce apropia, chipul persoanei devenea din ce in ce mai clar. Ei bine, aceasta este o utopie. In realitate, detaliul marit al unei imagini devine si mai neclar si mai pixelat. Era doar spectacol TV. Abia dupa ce au aparut sistemele video IP a fost posibil un zoom clar pe detalii din captura video, motiv pentru care multi au migrat catre aceasta tehnologie, datorita calitatii si claritatii superioare a imaginilor. Intre timp, insa, tehnologia analog s-a consolidat. Au aparut camere video si imagini de foarte buna calitate, in format HD, astfel incat inlocuirea unui sistem analogic nu se mai impune de la sine.

Cum functioneaza sistemul analog HD

Comparatia sistemelor de supraveghere video: NVR vs DVR

04/11/2020
by Master Adrian

Comparatia sistemelor de supraveghere video: NVR vs DVR

Comparația sistemelor de supraveghere video: NVR vs DVR
    Ce este un sistem de supraveghere
    Ce rol au sistemele DVR și NVR în cadrul unui kit de supraveghere
    Ce este un NRV și cum funcționează
        Ce este un NVR
        Cum funcționează un NVR
    Ce este un DVR și cum funcționează
        Ce este un DVR
        Cum funcționează un DVR
    Asemănări între NVR și DVR
    Diferențe între NVR și DVR
    Ce să alegi între NVR și DVR

Sistemul de supraveghere este varianta ideală pentru o protecție sporită, fie că vorbim de siguranța personală, fie că ne concentrăm atenția asupra bunurilor de valoare. În prezent, camerele de supraveghere video se folosesc în numeroase contexte și, din rațiuni diverse, oamenii își doresc să folosească echipamente performante pentru orice spațiu. Una dintre componentele principale ale kitului de supraveghere este înregistratorul video, „creierul” întregului sistem și cel care îți garantează securitatea video. În funcție de tehnologia preferată, utilizatorii au la dispoziție două tipuri de unitate centrală–NVR și DVR–despre care vom vorbi mai departe pentru a afla care dintre ele este mai potrivită pentru instalarea unui sistem video.
 

Ce este un sistem de supraveghere

Înainte de a descoperi mai multe despre înregistratorul digital, este important să știm ce reprezintă sistemul de supraveghere video și audio. Mai precis, este vorba despre o televiziune cu circuit închis–CCTV–care folosește camerele video pentru a transmite semnal către un anumit loc, pe un set limitat de monitoare. De regulă, un astfel de sistem include diverse componente–camerele de supraveghere, serverul, mediul de stocare, monitorul, cablurile care fac legătura între camere și server și alimentatoarele ce le conectează la energia electrică. În funcție de echipamentele folosite, sistemul de supraveghere poate fi analogic sau digital. Din totalitatea accesoriilor utilizate pentru kit, serverul este cel care îmbină siguranța și accesibilitatea cu acuratețea imaginilor și monitorizarea evenimentelor în timp real.
 

Ce rol au sistemele DVR și NVR în cadrul unui kit de supraveghere

Solutii eficiente pentru a-ti securiza locuinta

03/09/2020
by Master Adrian

Solutii eficiente pentru a-ti securiza locuinta

Siguranta si securitatea casei sunt esentiale pentru orice proprietar de imobil care isi doreste o locuinta protejata permanent. In ultimii ani, tehnologia a avansat extrem de mult, astfel ca exista numeroase echipamente concepute pentru a preveni furturile din locuinte sau alte incidente nedorite. 

Sistem de supraveghere: cum il alegi?

03/09/2020
by Master Adrian

Sistem de supraveghere: cum il alegi?

Sistemul de supraveghe reprezinta cea mai simpla modalitate de-a proteja orice spatiu. Este utilizat la scara larga pentru monitorizarea in interior si exterior, in locuinte private, parcuri, societati comerciale, terenuri, institutii si zone publice. Primul sistem de acest tip a fost conceput in anul 1942, in Germania, si avea drept scop observarea modului de lansare a rachetelor balistice. Tehnologia a inceput sa fie utilizata frecvent din 1970, odata cu aparitia VCR, care a permis inregistrarea si stergerea datelor, nu doar monitorizarea continua. Ulterior, in 1990, a aparut multiplexarea digitala, prin care mai multe camere de vedere puteau inregistra simultan, dar si la intervale de timp sau la detectarea miscarii. Ca urmare a evolutiei constante, astazi un sistem de supraveghere poate urmari foarte usor orice miscare din interiorul sau exteriorul unei poprietati. Dispozitivele sunt extrem de performante, iar multitudinea de optiuni este impresionanta. Totusi, probabilitatea unei alegeri gresite este mare, de aceea avem pentru tine cateva sugestii de care trebuie sa tii cont la montarea unui astfel de sistem.

Sistem de automatizare pentru porti: cum il alegi?

03/09/2020
by Master Adrian

Sistem de automatizare pentru porti: cum il alegi?

Orice locuinta moderna si confortabila presupune o amenajare speciala, atat in ceea ce priveste cladirea in sine, cat si spatiul din jurul ei. O atentie sporita trebuie acordata portilor deoarece aceste elemente sunt importante pentru siguranta, securitatea si intimitatea ta si a familiei tale. Daca vrei sa-ti transformi curtea intr-un loc primitor si sa atingi potentialul maxim de confort, este necesar sa instalezi un sistem de automatizare pentru porti.

Cele mai bune metode de securizare a spatiilor comerciale

03/09/2020
by Master Adrian

Cele mai bune metode de securizare a spatiilor comerciale

Cele mai bune metode de securizare a spatiilor comerciale

Protejarea spatiilor comerciale este esentiala pentru limitarea infractiunilor si mentinerea tuturor bunurilor si a persoanelor in conditii de maxima siguranta. O simpla analiza de risc poate evalua foarte usor vulnerabilitatile din astfel de locatii, ca sa fie identificate cele mai bune solutii pentru diminuarea posibilelor riscuri. Responsabilitatea proprietarilor este uriasa, mai ales ca si prevederile legale ii obliga sa-si asigure si sa protejeze spatiile impotriva tuturor pericolelor ce pot afecta buna desfasurare a activitatilor profesionale. Daca detii un spatiu comercial – magazin, farmacie, supermarket, etc., iata ce metode de securizare poti sa abordezi pentru a avea totul sub control:

Sisteme de alarma: tipuri, senzori, sfaturi de cumparare

28/07/2020
by Master Mihai

Sisteme de alarma: tipuri, senzori, sfaturi de cumparare

Sisteme de alarma: tipuri, senzori, sfaturi de cumparare

Ce este un sistem de alarma

Care sunt componentele unui sistem de alarma

Centrala de alarma

Tastatura

Telecomanda

Modul de comunicare

Sirene

Acumulatori

Senzori magnetici de intrare

Senzori de socuri si vibratii

Buton de panica

Camere de supraveghere

Detectoare de miscare

Tipuri de sisteme de alarma

Sistem de alarma wireless

Sistem de alarma prin cablu

Senzorii utilizati in sistemele de alarma

Clasificarea senzorilor

Detectoare de miscare

Senzori periferici

Alte tipuri de senzori

Sfaturi de cumparare sisteme de alarma

Sistemele de alarma au devenit tot mai populare in ultimii ani printre proprietarii de locuinte, societati comerciale si institutii publice. Oamenii doresc sa adauge un plus de securitate spatiilor private, protejandu-le impotriva potentialilor infractori, astfel ca opteaza pentru instalarea unor sisteme de alarma moderne care sa-i avertizeze cand au loc eventuale atacuri din exterior. Daca te numeri printre cei care vor mai multa siguranta si securitate, este indicat sa-ti indrepti atentia spre echipamente de calitate, care sa asigure o eficienta sporita. Oferta de pe piata este extrem de diversificata si s-ar putea sa intampini unele dificultati in alegerea modelelor corespunzatoare pentru imobilul tau. De aceea, prin articolul de mai jos, iti prezentam cateva dintre caracteristicile esentiale ale sistemelor de securitate, ca sa te ajutam sa iei cea mai buna decizie de cumparare.

Ce este un sistem de alarma

Un sistem de alarma, denumit si sistem antiefractie sau antifurt, reprezinta un set de dispozitive interconectate prin intermediul carora poate fi detectata si semnalata prezenta anumitor persoane ori a unor evenimente nedorite. Scopul principal al acestui sistem este de a proteja o locatie impotriva intrusilor si de-a alerta totodata proprietarul si/sau dispeceratul de orice incalcare a zonelor private.

Inrolare, clonare si stergere telecomenzi BFT

27/07/2020
by Master Mihai

Scurt tutorial pentru inrolarea, clonarea si stergerea telecomenzi BFT

Centrala folosita in clipul video este o centrala ZARA pentru kitul de automatizare porti BFT Phobos , procedurile fiind valabile pentru majoritatea automatizarilor BFT.
Pasi pentru s sunt urmatorii :
Pentru inrolarea telecomenzilor BFT :

Se apasa S1 ( radio ), se tine apasat Hidden Keys ( tinem apasat Butonul 1 si 2 al telecomenzi pana se aprinde ledul rosu) apoi se apasa butonul care sa funtioneze pe automatizare sau butoanele.