18/07/2015
by Drehuta Costin

Cum functioneaza tehnologia LoRa la sistemele de apel wireless?

22/08/2023
by Master Diana

LoRa este una dintre cele mai importante tehnologii de comunicare in sistemele de apelare wireless. Aceasta reprezinta un protocol care actioneaza pe distante lungi, fiind eficienta intr-o gama variata de aplicatii. Mai jos veti afla tot ce trebuie sa stiti despre modul de functionare la acelasi tip de transmisie. 

Cum functioneaza tehnologia LoRa?

Tehnologia LoRA (long range radio) are la baza un gateway. Acesta este un dispozitiv care actioneaza in mod asemanator cu un router, conectand echipamentele si aplicatiile de retea.

Fara acelasi produs nu se poate realiza transmisia pentru sistemul de apelare medical, astfel ca este esential sa-l adaugati. Un alt element important este switch-ul, in care se vor insera cablurile de la retea. Atunci cand vine vorba de un sistem de apelare pentru spitale, mai exista o tableta de administrare, receptoare si pagere. Acest accesoriu este purtat de personalul medical, pentru a ramane la curent cu momentele in care este necesara o interventie.

Un buton de apelare asistenta le permite pacientilor dintr-un spital sa solicite ajutor in situatiile necesare. Astfel, problemele urgente vor fi rezolvate.

In momentul in care cineva trimite o solicitare, un semnal Wi-fi ajunge la gateway si apoi sistemul actioneaza. Personalul va stii locatia de unde a sosit cererea, iar apoi va interveni rapid.

Beneficiile tehnologiei LoRa pentru sistemele de apel wireless

Tehnologia LoRa aduce mai multa liniste pentru angajati intr-un cadru medical, deoarece activitatilea lor se va desfasura intr-un mod organizat si vor primi mai multa atentie doar pacientii care au nevoie.

Printre cele mai importante avantaje ale unui astfel de sistem se afla urmatoarele:

  • raza de actionare de pana la 1000m;
  • administrare simpla, prin afisaj digital;
  • receptoare cu indicare luminoasa si sonora.

Configurarile initiale se vor efectua rapid pentru toate dispozitivele, existand manuale cu instructiuni.

Ce sisteme de apelare asistenta se pot utiliza?

Procesul de creare al unui sistem complet nu este unul complex, fiind disponibile mai multe optiuni. Spre exemplu, se poate utiliza un model de buton de panica L-MS1-WR sau un buton FS2-WR cu functie SOS. 

Ulterior, este necesara adaugarea celorlalte elemente, cum ar fi acest gateway 811L-S101-JX500, un indicator luminos cu tehnologie Lora, TeW630L-G75 sau un pager W624-GT1. Pentru o configurare completa, puteti solicita o oferta, iar echipa noastra o sa va raspunda la toate intrebarile.

De ce este necesar un sistem de apel wireless?

Echipamentele de tip nurse call vor usura comunicarea intre pacienti si personalul medical. Acestea se pot utiliza atat in spitale, cat si in centre de ingrijire sau in azile. Odata instalate, vor alerta personalul in legatura cu urgentele si vor crea un flux de lucru mai eficient.

Alegeti produsele cu tehnologie LoRa de la UltraMaster si beneficiati de un sistem simplu si eficient, care raspunde tuturor nevoilor dvs.

 

Recenzie Nice Home Filo 400: Caracteristici, beneficii, pret!

27/04/2023
by Master Diana

Astazi vom discuta despre kitul de automatizare porti culisante Nice Home Filo 400. Prin intermediul acestui sistem, nu va mai fi nevoie de interventie manuala pentru a putea intra sau iesi din locuinta. In schimb, va exista un nivel mai ridicat de confort si o sa fie economisit timp. 

Mai jos vei afla ce contine pachetul complet, precum si caracteristicile generale!

Motoreductor porti culisante

Motorul reprezinta componenta principala din sistemul de automatizare Nice Home Filo 400. Acesta are tensiunea de lucru de 24Vcc si functioneaza la o alimentare de 220Vca. Durata de deschidere completa este de doar 11 secunde pentru portile de 3m, existand un ciclu de 24 de utilizari/ora. De asemenea, in partea laterala a acestuia se poate atasa o fotocelula.

Fotocelule Nice Home PH200

Dupa cum se poate observa, in pachet exista un set format din 2 fotocelule. Acestea detecteaza prezenta umana si obstacolele din calea portii. Astfel, inchiderile accidentale vor fi prevenite. Conectivitatea la Nice Home PH200 va fi realizata prin sistemul ECSBus. Sunt necesare doar 2 fire pentru acelasi proces.

Lampa de semnalizare Nice Home FL200

Aceasta lampa semnalizare LED este un accesoriu care atentioneaza persoanele din jur atunci cand portile urmeaza sa fie deschise de motoreductorul Nice Home Filo 400. Produsul este prevazut cu o antena integrata. In cutie mai exista un suport de fixare, care ajuta la atasarea in perete. Montajul lampii Nice Home FL200 se poate realiza si in plan orizontal. 

Telecomanda ECCO5WO

Aceasta telecomanda este de culoare alba si prezinta 4 butoane. Este probabil cel mai important accesoriu din pachet, deoarece ofera posibilitatea de control de la distanta. Produsul actioneaza pe 64 biti si este conceput special pentru sistemele de automatizare Nice Home. ECCO5WO are dimensiunile reduse, fiind un dispozitiv portabil.

Telecomanda ECCO5BO

ECCO5BO este cea de-a doua telecomanda din kitul de automatizare Nice Home Filo 400. Spre deosebire de prima, aceasta are culoarea neagra. Modul de actionare este insa identic. Ambele telecomenzi prezinta frecventa de 433,92 Mhz.

Cum stii daca acest kit de automatizare ti se potriveste?

Pentru inceput, este necesar sa stii ca acest kit de automatizare rezista la portile care au pana in 5,5 m lungime si o greutate maxima de 400 de kilograme. Este important sa respecti aceleasi specificatii pentru a prelungi durata de viata a motoreductorului si pentru a te bucura de o eficienta superioara chiar si in conditii meteo dificile (frig extrem, gheata, zapada).

Aceasta automatizare este compatibila cu orice kit de energie solara Solemyo. Asadar, vei putea efectua alimentarea intr-un mod ecologic si nu o sa mai fie nevoie de cablarea clasica.

O alta posibilitate ar fi sa atasezi o baterie back-up PS124. Aceasta asigura functionare in caz de pana de curent sau de tensiune instabila. Durata de activitate a bateriei va fi de pana la 12 ore, datorita autonomiei crescute. 

Cat costa kitul Nice Home Filo 400?

La momentul actual, modelul Nice Home Filo 400 este disponibil la pretul de 1,518 lei. Pachetul complet include motoreductorul, fotocelule, lampa de semnalizare LED, telecomenzile si 4m de cremaliera. Produsele Nice Home inlocuiesc gama anterioara de echipamente si accesorii de automatizare MHouse. 

Aceasta investitie te va ajuta sa elimini nevoia de deschidere manuala a portii si sa te bucuri de mai mult confort!

Inrolare modul Wifi, releu wireless pentru automatizari porti

10/12/2021
by Master Diana
Ghid pentru inrolare si setare releu Wi-Fi pentru deschidere rapida automatizare poarta

 

Pasul 1. Oprim curentul electric de la automatizarea de poarta si conectam un cablu de 2 fire la 230Vca ale releului( recomandat 2x0.75 sau mai mare).

Pasul 2. Repornim curentul electric si verificam daca releul wifi pentru automatizari de porti este activ.

Pasul 3. Descarcam aplicatia eWelink ( mai jos link de descarcare si tutorial video), cream contul de eWelink si ne pregatim de inrolarea dispozitivului.

Pasul 4. Tinem apasat butonul de pe releu aproximativ 8 secunde ( vezi video) dupa care in aplicatia eWeLink, selectam + ( adaugare) si selectam Conectare Rapida si apoi ‘’adaugati un dispozitiv’’ .

Pasul 5. Selectam reteaua pe care dorim sa inrolam releul wifi  si completam parola retelei ( ATENTIE - RETEAUA TREBUIE SA FIE de tip 2.4Ghz).

Pasul 6. Dupa ce identificam modulul intram in setarile acestuia pentru a face temporizarea (vezi video mai jos). 

Pasul 7. Identificam intrarea de Step by Step / Pas cu Pas /Open/ Start din centrala de automatizare - vedeti manualul producatorului si conectam CONTACTUL NO al releului pe aceasta cu 2 fire. 

 

Pentru a descarca aplicatia pe iOS sau Android puteti accesa urmatoarele link-uri:

        

Cum sa alegi echipamentele pentru transmisii de date potrivit

28/01/2021
by Master Adrian

Produsele noastre de transmisii de date Dahua sunt o parte esentiala a solutiilor de securitate, conectand dispozitive si oferind transmisii eficiente de date si energie. 
Comutatoarele noastre de retea ajuta sistemele de supraveghere video permitand semnalizarea pe distante lungi, fara inlocuirea cablului sau comutarea infrastructurii. Dispozitivele noastre ePoE sunt 100% compatibile cu PoE si elimina nevoia de a avea mai multe comutatoare, deoarece conecteaza IP-ul camerelor IP prin cablul coaxial. 
Fie ca ai nevoie de PoE sau ePoE cu cablu sau fara fir, in gama noastra bogata de produse exista un comutator sau accesoriu care iti ofera optiuni de cablare pe distante lungi si iti economiseste timpul si banii.
 

Cunoaste specificatiile
Pentru transmisia prin cablu, alegerea comutatorului potrivit pentru aplicatia ta  depinde de distanta acoperita, numarul de dispozitive conectate (care va afecta cantitatea de energie de care ai nevoie) si viteza retelei.
Nu ai nevoie de o conexiune gigabit pe toate porturile PoE: majoritatea camerelor IP necesita doar o latime de banda de 4-12 Mbps, deci o conexiune de 10/100 Mbps este ok. Cu toate astea, ar trebui sa alegi un comutator cu porturi de legare Gigabit precum comutatorul rapid PoE Ethernet cu 8 porturi. Comutatorul iti ofera suficienta latime de banda agregata pentru toate camerele IP conectate la reteaua principala.
Consumul de energie PoE al camerei IP este de aproximativ 8 W, dar camera va consuma mai mult in timpul supratensiunii de pornire. De aceea, este mai sigur sa specifici cu 25% mai mult: 10-12,5 W. 
Cand analizezi bugetul de alimentare, comutatorul PoE trebuie sa aiba suficienta capacitate de sistem pentru alimentarea tuturor porturilor PoE. De exemplu, unele comutatoare PoE cu 24 de porturi au doar 180 W, adica 7,5 W pe canal. Acestea este doar jumatate din specificatiile PoE!
 

Afla ce caracteristici ai nevoie cu adevarat
Nu ai neaparat nevoie de cele mai avansate functii de retea, cum ar fi VLAN, atunci cand alegi un comutator PoE pentru un sistem de camera IP. Un comutator PoE este folosit la marginea retelei si nu va avea neveoie de cele mai complexe sau mai costisitoare caracteristici.
Este preferabil sa folosesti un comutator de gestionare. Dahua ofera mai multe comutatoare de gestionare care te ajuta sa configurezi, sa gestionezi si sa monitorizezi de la distanta optiunile LAN si cele ale comutatorului. Comutatoarele de gestionare permit administratorului sa alimenteze de la distanta o camera IP pentru a o reporni cu usurinta fara a apela la un tehnician.
 

Foloseste ePoE pentru eficienta costurilor
Tehnologia noastra patentata Enhanced Power Over Ethernet (ePoE) este cea mai flexibila linie de dispozitive de transmisie. Este compatibila cu camerele noastre ePoE pentru distante mari si parti terte, camere ONVIF, PoE si IP la distante regulate. 
Tehnologia ePoE transmite video, date si are putere de pana la 800 m (2624 picioare) si 10 Mbps printr-un singur cablu CAT5E intre o camera IP si un comutator sau o camera IP si NVR. Aceasta distanta, fara repetori, este de trei pana la opt ori mai mare decat dispozitivele IP standard!
ePoE economiseste bani pe mai multe planuri. In primul rand, are nevoie de mai putine dispozitive medii pentru a conecta fiecare dispozitiv pe o distanta de peste 100 de metri. In plus, prin sistemele ePoE eviti solutiile scumpe de fibra la distante de pana la 800 de metri. In cele din urma, ePoE ofera accesul la distante mari prin cablul coaxial cu adaptoare. Folosind infrastructura existent, reduci costurile si timpul de instalare. 
Infograficul de mai jos explica cum poti folosi dispozitivele ePoE pentru a converti cablul coaxial in IP pur.


Foloseste Wireless pentru medii provocatoare
Exista multe aplicatii care nu favorizeaza instalarea cablurilor, cum ar fi operatiunile miniere, zonele rurale si santierele. In aceste situatii, punctele de transmisie fara fir creeaza punti pentru transmisia datelor fara cablare. Statia noastra de baza si CPE fara fir au nuclee radio avansate care contin tehnologie MIMO 2 x 2 5Ghz cu antene directionale si care asigura o conectivitate fiabila. Statia de baza si CPE pot fi configurate ca punct-la-punct, punct-la-punct-multiplu sau spate-in-spate. Pentru punct-la-punct, se recomanda doua CPE, fiind mai rentabil: unul este configurat in modul AP si altul in modul statie.
Pentru o conexiune punct-la-punct multiplu, iti recomandam o statie de baza cu un unghi wireless si o capacitate mai mare, care functioneaza in modul Punct de Acces (AP). Statia de baza este asociata cu mai multe CPE care functioneaza in modul statie.
O configuratie spate-in-spate este potrivita pentru zonele unde exista un obstacol, cum ar fi configuratia intre client si AP. Atunci cand un dispozitiv nu poate transmite altfel date catre centrul AP in mod direct, conectarea spate-in-spate ofera o ajustare a unghiului de transmisie.

Afla mai multe
Pentru a descarca ghidul nostru rapid de transmisie, da clic aici.

 

 

5 sfaturi pentru funcționarea camerelor de securitate pe timp de  iarna

27/01/2021
by Master Adrian

Vremea rece poate face ravagii în sistemul tau de supraveghere video, dar asigurarea supraviețuirii camerelor tale de supraveghere pe timp de iarna este uneori un gând tardiv care apare numai atunci când temperaturile sub îngheț le-au împiedicat performanța. Iată o listă de verificare pentru a-ti menține functionarea camerelor de supraveghere chiar si în cele mai reci luni ale anului.

Selecteaza un IP ridicat
Camerele pe vreme rece au nevoie de o carcasă de cel puțin IP66 pentru a rezista vremii dure, cum ar fi zăpada și lapovița. În plus, aceste carcase trebuie verificate regulat pentru a te asigura că garniturile sunt încă strânse. Umiditatea poate cauza acumularea condensului în interiorul camerei și transformarea în îngheț. Din acest motiv, ar trebui să fii precaut atunci când muti un dispozitiv de la frig extrem la un mediu destul de cald. Dacă condensul este suficient de rău, ar putea scurtcircuita componentele interne.

Cauta camere care tolerează temperatura
Uneori, verificarea de doua ori a temperaturii la specificarea unei camere este tot ce trebuie pentru a menține un sistem de supraveghere video funcțional în medii reci. Există două specificații principale: temperatura de depozitare și temperatura de funcționare.
Temperatura de depozitare este temperatura la care echipamentul poate fi stocat în siguranță atunci când este oprit. Temperatura de funcționare este temperatura aerului din mediu atunci când echipamentul este pornit. Dacă o cameră a fost depozitată sub temperatura recomandată de funcționare, ar trebui să o lasi să se încălzească într-un mediu cald si sa o opresti până când atinge temperatura de funcționare.Pentru a te asigura că specifici camera cu o temperatură potrivita, fișele noastre tehnice enumeră o temperatură minimă și maximă de funcționare, precum și un interval de temperatură de stocare. Se efectuează teste ample pentru a ne asigura că dispozitivele noastre îndeplinesc aceste condiții climatice.

Ia in considerare alte componente
Camerele nu sunt singura ta preocupare! Temperaturile scăzute pot afecta alte componente electronice. Vântul și zăpada pot degrada rapid cablurile specificate necorespunzător și conectorii neprotejați pentru exterior.
Componentele de supraveghere ca NVR-urile cu hard disk-uri și monitoare LCD vor fi în medii cu temperatură controlată, deci nu ai motiv de îngrijorare. Cu toate astea, există riscul ca aceste dispozitive să fie depozitate peste noapte într-un vehicul in aer liber pe o vreme cu temperaturi sub îngheț și apoi instalate și pornite imediat. Hard disk-urile se pot defecta sau se pot deteriora, deoarece lubrifianții lor se îngroașă. Ecranele LCD conțin lichide, care pot îngheța și deteriora pixeli.
Controleaza componentele de securitate în locații exterioare înainte ca temperatura sezonieră să scadă.

Rely on ArticPro
Our ArcticPro series of cameras combines temperature-tolerant components with a waterproof enclosure to ensure flawless operation in temperatures as low as -40°F (-40°C).
Many of the ArticPro cameras can operate in low temperatures without the use of the heater, reducing power consumption and operating costs.
For applications that demand high-resolution video with advanced analytics or superior night-time images, select ArcticPro cameras offer a combination of Night Color Technology and Analytics+ functionality. Other models are available with Enhanced Power Over Ethernet (ePoE) long-distance transmission, or multiple sensors for 180°or 360° views.

Mizați pe ArticPro
Seria noastră de camere ArcticPro combină componente tolerante la temperatură cu o carcasă impermeabilă pentru a asigura o funcționare impecabilă la temperaturi de până la -40 ° F (-40 ° C).
Multe dintre camerele ArticPro pot funcționa la temperaturi scăzute fără utilizarea încălzitorului, reducând consumul de energie și costurile de operare.
Pentru aplicațiile care necesită videoclipuri de înaltă rezoluție cu analize avansate sau imagini superioare pe timp de noapte, anumite camere ArcticPro oferă o combinație de tehnologie Night Color și funcționalitate Analytics +. Alte modele sunt disponibile cu transmisie pe distanță lungă Enhanced Power Over Ethernet (ePoE) sau cu senzori multipli pentru vizualizări de 180 ° sau 360 °.

Descărcați Ghidul nostru de soluții
Rezistența la temperatură este un aspect critic al oricărei soluții de securitate și trebuie luată în considerare cu atenție atunci când alegeți o cameră. Fie că este vorba de ploaie, gheață, zăpadă sau căldură, o cameră de supraveghere în aer liber este supusă unor condiții meteorologice extreme care pot provoca defectarea sau înghețarea componentelor. Ghidul nostru de soluții ArcticPro oferă informații detaliate despre întreaga noastră serie de camere ArcticPro, oferindu-vă avantajul atunci când selectați o cameră în această iarnă.

Fa cunostinta cu WizMind, seria de camere AI de ultima generatie pentru instalatii mari

27/01/2021
by Master Adrian

Ca urmare a recentei schimbari de imagine a liniilor noastre de produse care includ acum doua noi categorii, aflam diferentele dintre WizSense si WizMind si iti prezentam fiecare categorie. Daca in ultima noastra postare am discutat despre intrarile si iesirile WizSense (se pronunta „Wise Sense”), In aceasta postare vom explora in detaliu seria WizMind („Wise Mind”).
Noua imagine simplifica si faciliteaza stabilirea liniei de tehnologie pentru dealeri si utilizatori care include nivelul de analiza necesar unei anumite instalatii. Daca WizSense este o serie mai fundamentala conceputa pentru utilizatori mici si mijlocii, WizMind este o serie IA de ultima generatie care ofera analize avansate pentru performante maxime.
Construit pe un chip IA puternic si pe algoritmi de Invatare profunda de top, WizMind iti ofera o gama larga de optiuni, inclusiv modele cu caracteristici precum protectia confidentialitatii, metadate video, numarare foarte precisa a persoanelor, mapare termica, urmarire inteligenta si monitorizare automatizata a temperaturii.
WizMind este conceput pentru a satisface cerintele pietelor verticale de ultima generatie, cum ar fi finantele, comertul cu amanuntul, stadioanele, energia, rafinariile si transporturile.
La fel ca seria WizSense, camerele WizMind ofera flexibilitate In proiectarea si implementarea sistemului cu o serie de factori. Seria cuprinde camere tip bullet si glob ocular de 4MP, camere tip dome de 4MP si 5MP si camere construite pentru aplicatii specializate. De asemenea, include camere tip ochi de peste de 5MP si 12MP, multi-senzori, camere termice si PTZ. O solutie completa o reprezinta inregistratoarele compatibile NVR si Penta-brid disponibile In modele de 4 TB, 8 TB si 10 TB.
Indiferent daca seria WizSense sau WizMind este potrivita sau nu pentru aplicatia ta, vei beneficia de solutii puternice de securitate axate pe analize avansate. Astfel, vei avea la dispozitie informatii mai profunde, securitate sporita si alerte care economisesc timp.
Descopera ce serie este potrivita pentru tine cu aceasta diagrama.

O alegere inteleapta: noua serie Wiz de la Dahua

27/01/2021
by Master Adrian

Avem vesti bune! Ne schimbam imaginea liniilor de produse pentru a-i ajuta pe clientii nostri sa identifice mai usor solutiile de supraveghere video pentru instalatii mici si cele pentru aplicatii avansate pentru intreprinderi.

Noile categorii de produse sunt WizSense (se pronunta „Wise Sense”) si WizMind (se pronunta „Wise Mind”). Fiecare categorie are produse deja existente si produse noi; toate intra sub umbrela Analytics + si prezinta cipuri IA puternice, precum si algoritmi de invatare profunda dezvoltati de Dahua pentru performanta imbunatatita.

Iata o scurta prezentare a diferentelor dintre WizSense si WizMind. In viitoarele noastre postari pe blog, vom afla mai multe despre beneficiile unice ale fiecaruia.

 

 

Nume

WizSense

WizMind

Cum se pronunta

Wise Sense”

Wise Mind”

Ce ofera

 

Analize simplificate pentru rezultate precise

 

Analize avansate pentru perdormanta maxima

 

Pentru ce sunt potrivite

 

Instalatii mici

 

 

Instalatii pentru intreprinderi

 

Camere de baza

 

Au lentile fixe de 4MP si 5MP. Camere tip dome, bullet, incastrate si glob ocular. Fac parte din gama Light Series si au True WDR si Smart IR.

Au lentile focale cu optiuni fixe si variabile.

Camerele de tip bullet, corner si glob ocular fac parte din gama Pro series.

 

Camere tip PTZ

 

 

Au 2MP si 4MP si fac parte din gama Pro Series.

 

Au 4MP si 8MP si fac parte din gama Ultra Series.

Alte caracteristici ale camerelor fixe si camerelor tip PTZ

 

Starlight, Senzori de Miscare, Senzori de Detectie, Protectie Perimetrala.

 

Starlight+ sau Culoare pe timpul Noptii, Culoare, Senzori de Miscare, Protectie Perimetrala, numararea si analizarea densitatii persoanelor si vehiculelor, harta termica, detectarea mastii faciale.

Camere termale

 

Detectarea incendiului si fumului.

 

Masurarea temperaturii ridicate a oamenilor.

 

Alte camere de specialitate

 

N/A

 

Camere tip ochi de peste de 5MP si 12MP cu senzori de 4x2MP si 8x2MP. Fac parte din gama Ultra Series.

 

Depozitare

Compatibil cu inregistratoare NVR si Penta-brid

Compatibile cu inregistratoare NVR si Penta-brid

Codec

Smart H.264/H.265+

Smart H.264/H.265+

 

Afla mai multe detalii aici.

Creste vizibiliatea cu supravegherea nocturna de la Dahua

27/01/2021
by Master Adrian

Imaginile video clare in scenarii cu lumina scazuta sunt o necesitate pentru multe instalatii de securitate. Avand o abundenta de optiuni pe piata, totusi, poate fi greu sa ne dam seama ce tip de tehnologie sa folosim. Noi dezvaluim misterul tehnologiei cu lumina slaba si iti oferim informatii practice care te ajuta sa ai vizibilitate mai mare in cazul supravegherii nocturne.

LED-uri cu infrarosu
Atunci cand accesibilitatea si flexibilitatea sunt esentiale, iluminarea in infrarosu (IR) este o optiune rentabila pentru supravegherea nocturna. O camera cu Diode cu Emisie de Lumina IR (LED-uri) incorporate capteaza o imagine atunci cand nu exista lumina deloc si este cea mai buna optiune pentru distante scurte. 

Camerele IR produc imagini alb-negru odata ce lumina atinge un nivel scazut de iluminare; aproximativ 90% dintre camerele cu lumina slaba de pe piata folosesc un filtru de taiere IR (numit si „zi/noapte adevarata”). Filtrul este conceput sa treaca pe modul nocturn atunci cand camera detecteaza o lumina insuficienta si nu mai poate oferi imagini color. 

Poti, astfel, sa modifici pragul la care camera schimba culoarea in alb si negru. Camera noastra IR standard ePoE 4MP (N45CL5Z) este unul dintre produsele care se vand cel mai bine, cu un obiectiv CMOS de 1/3”.

Un dezavantaj al LED-urilor IR este ca paianjenii isi construiesc deseori panze in jurul acestor camere, care devin astfel locul lor preferat pentru a prinde insectele atrase de lumina emisa de LED-uri. Asta poate deveni o problema, deoarece panzele de paianjen pot micsora vizibilitatea, iar paianjenii pot declansa o alerta falsa de detectare a miscarii. Un alt dezavantaj al LED-urilor IR este reflectarea ploii, care face dificila obtinerea unui videoclip clar pe vreme rea.

Starlight
Pentru un mediu in care exista un anumit grad de iluminare, gasirea unei camere care sa redea videoclipuri utile nu va fi o problema. Provocarea este atunci cand nu exista lumina deloc. Pentru a o combate, portofoliul nostru cuprinde trei tipuri de tehnologie Starlight, fiecare cu niveluri diferite de sensibilitate la lumina.

Sensibilitatea la lumina este definita de lux, o unitate de masurare a  iluminarii. Pentru a-ti oferi o comparatie, lumina zilei este de 10.000 lucsi, in timp ce luna plina are 0,1 lucsi. Un sfert de luna emite 0,01 lucsi, iar un cer fara luna este luminat de 0,001 lucsi.

Basic Starlight, optiunea noastra Starlight cea mai eficienta din punct de vedere al costurilor, ofera performante bune la lumina scazuta, cu o iluminare de pana la 0,008-0,009 lucsi. Optiunea Starlight are - asa cum arata si numele (Lumina Stelelor)- performanta la lumina scazuta, cu o iluminare de pana la 0,005-0,007 lucsi.

Starlight + are cele mai bune performante pentru lumina scazuta din suita de produse Starlight: iluminare de 0,004 lucsi sau mai mica. Este excelenta pentru medii foarte intunecate, zone care nu sunt bine iluminate si care nu au iluminare ambientala. Camera ePoE 4MP Starlight + (N45DM62), cu un senzor CMOS de 1 / 1,8”, ofera o imagine cu o luminozitate de doua ori mai mare decat camera IR standard de 4MP mentionata mai sus.

Culoare pe timp de noapte
Dupa cum indica si numele (Culoare pe Timp de Noapte), camerele Night Color ofera imagini color detaliate si contrast superior pe timp de noapte. Imaginile sunt potrivite pentru investigatii criminalistice si sunt cea mai buna solutie in medii cu aproximativ 1 lux de iluminare ambientala, cum ar fi farurile. 

Camerele Night Color functioneaza bine la distante medii sau lungi, cum ar fi locatiile rezidentiale, parcarile, vitrinele si docurile de incarcare. Dupa cum poti vedea in imaginile de mai jos, camera noastra ePoE 4MP Night Color (N45EM63) ofera o vizibilitate mai mare, capturand culoarea in zone intunecate, in timp ce alte camera ofera imagini alb - negru.

Camere cu lumina alba de noapte
Uneori nu vrei ca sistemul tau de securitate sa fie un secret. Camerele cu LED-uri cu lumina alba emit lumina pentru a forma imagini color in zone intunecate. Lumina alba are beneficiul suplimentar de a fi un factor de descurajare vizuala si de a oferi siguranta iluminarii.

Noua noastra tehnologie de culoare alba Night Color ofera detalii in culori stralucitoare. Camera ePoE de 4MP (N45EJ62) are incorporate LED-uri cu lumina alba. Cu o distanta de iluminare de pana la 20 metri, camera poate gestiona mai bine subiecte indepartate comparativ cu alte camere cu lumina slaba. 

Este ideala in locuri cu aproape nicio lumina, cum ar fi santierele noi si zonele impadurite. Iluminarea inteligenta permite camerei sa activeze automat LED-urile atunci cand nivelurile de lumina ambientala scad. Camera regleaza si timpul de expunere si intensitatea LED-urilor pentru a preveni supraexpunerea imaginii. In plus, procesarea avansata a imaginii reduce zgomotul si frotiurile.

Multe optiuni
Portofoliul nostru bogat in solutii pentru iluminarea slaba permite instalatorilor si utilizatorilor sa aleaga dintr-o varietate de optiuni pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor. Indiferent ca ea este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor, cu imagini clare alb-negru sau o tehnologie avansata care permite imagini color, camerele noastre se asigura ca nimeni nu ramane in intuneric!

Afla mai multe despre tehnologia noastra cu lumina slaba aici.

Camere de supraveghere de exterior: tipuri, specificatii, sfaturi de achizitie

04/11/2020
by Master Adrian

Instalarea unui sistem de supraveghere reprezinta cea mai buna solutie pentru protejarea unei proprietati. Aceste echipamente ofera un plus de siguranta si securitate, de aceea sunt tot mai des intalnite in majoritatea spatiilor, fie ele industriale, comerciale sau rezidentiale. Oamenii vor sa monitorizeze in permanenta ceea ce se intampla in interior, insa in ultima vreme atentia se indreapta si spre anumite tipuri de camere de supraveghere de exterior, intrucat un sistem complet permite o analiza eficienta asupra oricarei zone. Totusi, o supraveghere de ansamblu inseamna o investitie considerabila, de aceea trebuie sa te informezi in prealabil ca sa te asiguri ca achizitionezi cele mai bune echipamente de exterior. Mediul in care vor functiona aceste produse influenteaza sistemul ales, dar exista si multe alte caracteristici de care trebuie sa tii cont pentu o selectie optima. Descopera mai departe cateva aspecte esentiale despre aceste modele de camere video.
 

Avantaje si dezavantaje ale folosirii unui sistem de supraveghere video

04/11/2020
by Master Adrian

Nevoia de siguranta este un aspect de care tot mai multi proprietari incep sa se preocupe. Fie ca vorbim despre locuinta personala sau locul de munca, supravegherea iti ofera un control asupra perimetrului acoperit. Camerele video stau, de cateva zeci de ani, la baza sistemului de supraveghere si se adapteaza de fiecare data cand este implementata o noua tehnologie. Pentru verificarea copiilor, atunci cand lipsesti de acasa, pentru a descoperi circumstantele in care s-a produs un accident rutier pe strada ta sau pentru a identifica un hot care a patruns in incinta, un sistem de supraveghere este invesitia potrivita. Integrarea acestor echipamente de securitate in casa ta are o serie de avantaje si dezavantaje. Tine cont de acestea pentru a alege modelele potrivite nevoilor tale.

Argumente pro

Descurajeaza criminalitatea

Simpla vedere a unei camere video care acopera caile principale de acces in curte sau intr-o cladire pune pe ganduri majoritatea potentialilor infractori. Cei mai multi hoti cunosc evolutia tehnologiei si stiu ca pot fi identificati, daca intra in raza de actiune a camerei de supraveghere. Asadar, instalarea unei camere la vedere este un mesaj pentru hoti, ca sunt sub supraveghere. Acesta este si motivul pentru care echipamentele exterioare sunt montate la o inaltime considerabila, pentru a fi vizibile din orice unghi si a descuraja, din fasa, orice tentativa de patrundere prin efractie. O camera de supraveghere a curtii trebuie pozitionata de asa maniera incat sa capteze inclusiv numarul de inmatriculare al masinii din fata portii sau chipul persoanelor care intra fara permisiune. Cu cat este mai mare calitatea echipamentelor, cu atat vor fi mai bune imaginile video si foto. Ideal este sa distingi chipul clar al unei persoane aflate in raza de actiune a camerei.

Compatibilitate cu dispozitive uzuale