Pasul 1. Oprim curentul electric de la automatizarea de poarta si conectam impreuna cu alimentarea motorului un cablu de 2 fire la 230Vca al releului( recomandat 2x0.75 sau mai mare).
Pasul 2. Repornim curentul electric si verificam daca releul wifi pentru automatizari de porti este activ.
Pasul 3. Descarcam aplicatia eWelink ( mai jos link de descarcare si tudorial video), cream contul de eWelink si ne pregatim de inrolarea modului.
Pasul 4. Tinem apasat butonul de pe releu aproximativ 8 secunde ( vezi video) dupa care in aplicatia eWeLink, selectam + ( adaugare) si selectam Conectare Rapida si apoi ‘’adaugati un dispozitiv’’ .
Pasul 5. Selectam reteaua pe care dorim sa inrolam releul wifi si completam parola retelei ( ATENTIE - RETEAUA TREBUIE SA FIE IN 2.4Ghz).
Pasul 6. Dupa ce identificam modulul intram in setarile acestuia pentru a face temporizarea (vezi video mai jos).
Pasul 7. Identificam intrarea de Step by Step / Pas cu Pas /Open/ Start din centrala de automatizare - vedeti manualul producatorului si conectam CONTACTUL NO al releului pe aceasta cu 2 fire.
Pentru descarcare pe iOS sau Android puteti accesa urmatoarele link-uri:
Produsele noastre de transmisii de date Dahua sunt o parte esentiala a solutiilor de securitate, conectand dispozitive si oferind transmisii eficiente de date si energie.
Comutatoarele noastre de retea ajuta sistemele de supraveghere video permitand semnalizarea pe distante lungi, fara inlocuirea cablului sau comutarea infrastructurii. Dispozitivele noastre ePoE sunt 100% compatibile cu PoE si elimina nevoia de a avea mai multe comutatoare, deoarece conecteaza IP-ul camerelor IP prin cablul coaxial.
Fie ca ai nevoie de PoE sau ePoE cu cablu sau fara fir, in gama noastra bogata de produse exista un comutator sau accesoriu care iti ofera optiuni de cablare pe distante lungi si iti economiseste timpul si banii.
Cunoaste specificatiile
Pentru transmisia prin cablu, alegerea comutatorului potrivit pentru aplicatia ta depinde de distanta acoperita, numarul de dispozitive conectate (care va afecta cantitatea de energie de care ai nevoie) si viteza retelei.
Nu ai nevoie de o conexiune gigabit pe toate porturile PoE: majoritatea camerelor IP necesita doar o latime de banda de 4-12 Mbps, deci o conexiune de 10/100 Mbps este ok. Cu toate astea, ar trebui sa alegi un comutator cu porturi de legare Gigabit precum comutatorul rapid PoE Ethernet cu 8 porturi. Comutatorul iti ofera suficienta latime de banda agregata pentru toate camerele IP conectate la reteaua principala.
Consumul de energie PoE al camerei IP este de aproximativ 8 W, dar camera va consuma mai mult in timpul supratensiunii de pornire. De aceea, este mai sigur sa specifici cu 25% mai mult: 10-12,5 W.
Cand analizezi bugetul de alimentare, comutatorul PoE trebuie sa aiba suficienta capacitate de sistem pentru alimentarea tuturor porturilor PoE. De exemplu, unele comutatoare PoE cu 24 de porturi au doar 180 W, adica 7,5 W pe canal. Acestea este doar jumatate din specificatiile PoE!
Afla ce caracteristici ai nevoie cu adevarat
Nu ai neaparat nevoie de cele mai avansate functii de retea, cum ar fi VLAN, atunci cand alegi un comutator PoE pentru un sistem de camera IP. Un comutator PoE este folosit la marginea retelei si nu va avea neveoie de cele mai complexe sau mai costisitoare caracteristici.
Este preferabil sa folosesti un comutator de gestionare. Dahua ofera mai multe comutatoare de gestionare care te ajuta sa configurezi, sa gestionezi si sa monitorizezi de la distanta optiunile LAN si cele ale comutatorului. Comutatoarele de gestionare permit administratorului sa alimenteze de la distanta o camera IP pentru a o reporni cu usurinta fara a apela la un tehnician.
Foloseste ePoE pentru eficienta costurilor
Tehnologia noastra patentata Enhanced Power Over Ethernet (ePoE) este cea mai flexibila linie de dispozitive de transmisie. Este compatibila cu camerele noastre ePoE pentru distante mari si parti terte, camere ONVIF, PoE si IP la distante regulate.
Tehnologia ePoE transmite video, date si are putere de pana la 800 m (2624 picioare) si 10 Mbps printr-un singur cablu CAT5E intre o camera IP si un comutator sau o camera IP si NVR. Aceasta distanta, fara repetori, este de trei pana la opt ori mai mare decat dispozitivele IP standard!
ePoE economiseste bani pe mai multe planuri. In primul rand, are nevoie de mai putine dispozitive medii pentru a conecta fiecare dispozitiv pe o distanta de peste 100 de metri. In plus, prin sistemele ePoE eviti solutiile scumpe de fibra la distante de pana la 800 de metri. In cele din urma, ePoE ofera accesul la distante mari prin cablul coaxial cu adaptoare. Folosind infrastructura existent, reduci costurile si timpul de instalare.
Infograficul de mai jos explica cum poti folosi dispozitivele ePoE pentru a converti cablul coaxial in IP pur.
Foloseste Wireless pentru medii provocatoare
Exista multe aplicatii care nu favorizeaza instalarea cablurilor, cum ar fi operatiunile miniere, zonele rurale si santierele. In aceste situatii, punctele de transmisie fara fir creeaza punti pentru transmisia datelor fara cablare. Statia noastra de baza si CPE fara fir au nuclee radio avansate care contin tehnologie MIMO 2 x 2 5Ghz cu antene directionale si care asigura o conectivitate fiabila. Statia de baza si CPE pot fi configurate ca punct-la-punct, punct-la-punct-multiplu sau spate-in-spate. Pentru punct-la-punct, se recomanda doua CPE, fiind mai rentabil: unul este configurat in modul AP si altul in modul statie.
Pentru o conexiune punct-la-punct multiplu, iti recomandam o statie de baza cu un unghi wireless si o capacitate mai mare, care functioneaza in modul Punct de Acces (AP). Statia de baza este asociata cu mai multe CPE care functioneaza in modul statie.
O configuratie spate-in-spate este potrivita pentru zonele unde exista un obstacol, cum ar fi configuratia intre client si AP. Atunci cand un dispozitiv nu poate transmite altfel date catre centrul AP in mod direct, conectarea spate-in-spate ofera o ajustare a unghiului de transmisie.
Afla mai multe
Pentru a descarca ghidul nostru rapid de transmisie, da clic aici.
Vremea rece poate face ravagii în sistemul tau de supraveghere video, dar asigurarea supraviețuirii camerelor tale de supraveghere pe timp de iarna este uneori un gând tardiv care apare numai atunci când temperaturile sub îngheț le-au împiedicat performanța. Iată o listă de verificare pentru a-ti menține functionarea camerelor de supraveghere chiar si în cele mai reci luni ale anului.
Selecteaza un IP ridicat
Camerele pe vreme rece au nevoie de o carcasă de cel puțin IP66 pentru a rezista vremii dure, cum ar fi zăpada și lapovița. În plus, aceste carcase trebuie verificate regulat pentru a te asigura că garniturile sunt încă strânse. Umiditatea poate cauza acumularea condensului în interiorul camerei și transformarea în îngheț. Din acest motiv, ar trebui să fii precaut atunci când muti un dispozitiv de la frig extrem la un mediu destul de cald. Dacă condensul este suficient de rău, ar putea scurtcircuita componentele interne.
Cauta camere care tolerează temperatura
Uneori, verificarea de doua ori a temperaturii la specificarea unei camere este tot ce trebuie pentru a menține un sistem de supraveghere video funcțional în medii reci. Există două specificații principale: temperatura de depozitare și temperatura de funcționare.
Temperatura de depozitare este temperatura la care echipamentul poate fi stocat în siguranță atunci când este oprit. Temperatura de funcționare este temperatura aerului din mediu atunci când echipamentul este pornit. Dacă o cameră a fost depozitată sub temperatura recomandată de funcționare, ar trebui să o lasi să se încălzească într-un mediu cald si sa o opresti până când atinge temperatura de funcționare.Pentru a te asigura că specifici camera cu o temperatură potrivita, fișele noastre tehnice enumeră o temperatură minimă și maximă de funcționare, precum și un interval de temperatură de stocare. Se efectuează teste ample pentru a ne asigura că dispozitivele noastre îndeplinesc aceste condiții climatice.
Ia in considerare alte componente
Camerele nu sunt singura ta preocupare! Temperaturile scăzute pot afecta alte componente electronice. Vântul și zăpada pot degrada rapid cablurile specificate necorespunzător și conectorii neprotejați pentru exterior.
Componentele de supraveghere ca NVR-urile cu hard disk-uri și monitoare LCD vor fi în medii cu temperatură controlată, deci nu ai motiv de îngrijorare. Cu toate astea, există riscul ca aceste dispozitive să fie depozitate peste noapte într-un vehicul in aer liber pe o vreme cu temperaturi sub îngheț și apoi instalate și pornite imediat. Hard disk-urile se pot defecta sau se pot deteriora, deoarece lubrifianții lor se îngroașă. Ecranele LCD conțin lichide, care pot îngheța și deteriora pixeli.
Controleaza componentele de securitate în locații exterioare înainte ca temperatura sezonieră să scadă.
Rely on ArticPro
Our ArcticPro series of cameras combines temperature-tolerant components with a waterproof enclosure to ensure flawless operation in temperatures as low as -40°F (-40°C).
Many of the ArticPro cameras can operate in low temperatures without the use of the heater, reducing power consumption and operating costs.
For applications that demand high-resolution video with advanced analytics or superior night-time images, select ArcticPro cameras offer a combination of Night Color Technology and Analytics+ functionality. Other models are available with Enhanced Power Over Ethernet (ePoE) long-distance transmission, or multiple sensors for 180°or 360° views.
Mizați pe ArticPro
Seria noastră de camere ArcticPro combină componente tolerante la temperatură cu o carcasă impermeabilă pentru a asigura o funcționare impecabilă la temperaturi de până la -40 ° F (-40 ° C).
Multe dintre camerele ArticPro pot funcționa la temperaturi scăzute fără utilizarea încălzitorului, reducând consumul de energie și costurile de operare.
Pentru aplicațiile care necesită videoclipuri de înaltă rezoluție cu analize avansate sau imagini superioare pe timp de noapte, anumite camere ArcticPro oferă o combinație de tehnologie Night Color și funcționalitate Analytics +. Alte modele sunt disponibile cu transmisie pe distanță lungă Enhanced Power Over Ethernet (ePoE) sau cu senzori multipli pentru vizualizări de 180 ° sau 360 °.
Descărcați Ghidul nostru de soluții
Rezistența la temperatură este un aspect critic al oricărei soluții de securitate și trebuie luată în considerare cu atenție atunci când alegeți o cameră. Fie că este vorba de ploaie, gheață, zăpadă sau căldură, o cameră de supraveghere în aer liber este supusă unor condiții meteorologice extreme care pot provoca defectarea sau înghețarea componentelor. Ghidul nostru de soluții ArcticPro oferă informații detaliate despre întreaga noastră serie de camere ArcticPro, oferindu-vă avantajul atunci când selectați o cameră în această iarnă.
Ca urmare a recentei schimbari de imagine a liniilor noastre de produse care includ acum doua noi categorii, aflam diferentele dintre WizSense si WizMind si iti prezentam fiecare categorie. Daca in ultima noastra postare am discutat despre intrarile si iesirile WizSense (se pronunta „Wise Sense”), In aceasta postare vom explora in detaliu seria WizMind („Wise Mind”).
Noua imagine simplifica si faciliteaza stabilirea liniei de tehnologie pentru dealeri si utilizatori care include nivelul de analiza necesar unei anumite instalatii. Daca WizSense este o serie mai fundamentala conceputa pentru utilizatori mici si mijlocii, WizMind este o serie IA de ultima generatie care ofera analize avansate pentru performante maxime.
Construit pe un chip IA puternic si pe algoritmi de Invatare profunda de top, WizMind iti ofera o gama larga de optiuni, inclusiv modele cu caracteristici precum protectia confidentialitatii, metadate video, numarare foarte precisa a persoanelor, mapare termica, urmarire inteligenta si monitorizare automatizata a temperaturii.
WizMind este conceput pentru a satisface cerintele pietelor verticale de ultima generatie, cum ar fi finantele, comertul cu amanuntul, stadioanele, energia, rafinariile si transporturile.
La fel ca seria WizSense, camerele WizMind ofera flexibilitate In proiectarea si implementarea sistemului cu o serie de factori. Seria cuprinde camere tip bullet si glob ocular de 4MP, camere tip dome de 4MP si 5MP si camere construite pentru aplicatii specializate. De asemenea, include camere tip ochi de peste de 5MP si 12MP, multi-senzori, camere termice si PTZ. O solutie completa o reprezinta inregistratoarele compatibile NVR si Penta-brid disponibile In modele de 4 TB, 8 TB si 10 TB.
Indiferent daca seria WizSense sau WizMind este potrivita sau nu pentru aplicatia ta, vei beneficia de solutii puternice de securitate axate pe analize avansate. Astfel, vei avea la dispozitie informatii mai profunde, securitate sporita si alerte care economisesc timp.
Descopera ce serie este potrivita pentru tine cu aceasta diagrama.
Avem vesti bune! Ne schimbam imaginea liniilor de produse pentru a-i ajuta pe clientii nostri sa identifice mai usor solutiile de supraveghere video pentru instalatii mici si cele pentru aplicatii avansate pentru intreprinderi.
Noile categorii de produse sunt WizSense (se pronunta „Wise Sense”) si WizMind (se pronunta „Wise Mind”). Fiecare categorie are produse deja existente si produse noi; toate intra sub umbrela Analytics + si prezinta cipuri IA puternice, precum si algoritmi de invatare profunda dezvoltati de Dahua pentru performanta imbunatatita.
Iata o scurta prezentare a diferentelor dintre WizSense si WizMind. In viitoarele noastre postari pe blog, vom afla mai multe despre beneficiile unice ale fiecaruia.
Nume |
WizSense |
WizMind |
Cum se pronunta |
“Wise Sense” |
“Wise Mind” |
Ce ofera
|
Analize simplificate pentru rezultate precise
|
Analize avansate pentru perdormanta maxima
|
Pentru ce sunt potrivite
|
Instalatii mici
|
Instalatii pentru intreprinderi
|
Camere de baza
|
Au lentile fixe de 4MP si 5MP. Camere tip dome, bullet, incastrate si glob ocular. Fac parte din gama Light Series si au True WDR si Smart IR. |
Au lentile focale cu optiuni fixe si variabile. Camerele de tip bullet, corner si glob ocular fac parte din gama Pro series. |
Camere tip PTZ
|
Au 2MP si 4MP si fac parte din gama Pro Series.
|
Au 4MP si 8MP si fac parte din gama Ultra Series. |
Alte caracteristici ale camerelor fixe si camerelor tip PTZ
|
Starlight, Senzori de Miscare, Senzori de Detectie, Protectie Perimetrala.
|
Starlight+ sau Culoare pe timpul Noptii, Culoare, Senzori de Miscare, Protectie Perimetrala, numararea si analizarea densitatii persoanelor si vehiculelor, harta termica, detectarea mastii faciale. |
Camere termale
|
Detectarea incendiului si fumului.
|
Masurarea temperaturii ridicate a oamenilor.
|
Alte camere de specialitate
|
N/A
|
Camere tip ochi de peste de 5MP si 12MP cu senzori de 4x2MP si 8x2MP. Fac parte din gama Ultra Series.
|
Depozitare |
Compatibil cu inregistratoare NVR si Penta-brid |
Compatibile cu inregistratoare NVR si Penta-brid |
Codec |
Smart H.264/H.265+ |
Smart H.264/H.265+ |
Afla mai multe detalii aici.
Imaginile video clare in scenarii cu lumina scazuta sunt o necesitate pentru multe instalatii de securitate. Avand o abundenta de optiuni pe piata, totusi, poate fi greu sa ne dam seama ce tip de tehnologie sa folosim. Noi dezvaluim misterul tehnologiei cu lumina slaba si iti oferim informatii practice care te ajuta sa ai vizibilitate mai mare in cazul supravegherii nocturne.
LED-uri cu infrarosu
Atunci cand accesibilitatea si flexibilitatea sunt esentiale, iluminarea in infrarosu (IR) este o optiune rentabila pentru supravegherea nocturna. O camera cu Diode cu Emisie de Lumina IR (LED-uri) incorporate capteaza o imagine atunci cand nu exista lumina deloc si este cea mai buna optiune pentru distante scurte.
Camerele IR produc imagini alb-negru odata ce lumina atinge un nivel scazut de iluminare; aproximativ 90% dintre camerele cu lumina slaba de pe piata folosesc un filtru de taiere IR (numit si „zi/noapte adevarata”). Filtrul este conceput sa treaca pe modul nocturn atunci cand camera detecteaza o lumina insuficienta si nu mai poate oferi imagini color.
Poti, astfel, sa modifici pragul la care camera schimba culoarea in alb si negru. Camera noastra IR standard ePoE 4MP (N45CL5Z) este unul dintre produsele care se vand cel mai bine, cu un obiectiv CMOS de 1/3”.
Un dezavantaj al LED-urilor IR este ca paianjenii isi construiesc deseori panze in jurul acestor camere, care devin astfel locul lor preferat pentru a prinde insectele atrase de lumina emisa de LED-uri. Asta poate deveni o problema, deoarece panzele de paianjen pot micsora vizibilitatea, iar paianjenii pot declansa o alerta falsa de detectare a miscarii. Un alt dezavantaj al LED-urilor IR este reflectarea ploii, care face dificila obtinerea unui videoclip clar pe vreme rea.
Starlight
Pentru un mediu in care exista un anumit grad de iluminare, gasirea unei camere care sa redea videoclipuri utile nu va fi o problema. Provocarea este atunci cand nu exista lumina deloc. Pentru a o combate, portofoliul nostru cuprinde trei tipuri de tehnologie Starlight, fiecare cu niveluri diferite de sensibilitate la lumina.
Sensibilitatea la lumina este definita de lux, o unitate de masurare a iluminarii. Pentru a-ti oferi o comparatie, lumina zilei este de 10.000 lucsi, in timp ce luna plina are 0,1 lucsi. Un sfert de luna emite 0,01 lucsi, iar un cer fara luna este luminat de 0,001 lucsi.
Basic Starlight, optiunea noastra Starlight cea mai eficienta din punct de vedere al costurilor, ofera performante bune la lumina scazuta, cu o iluminare de pana la 0,008-0,009 lucsi. Optiunea Starlight are - asa cum arata si numele (Lumina Stelelor)- performanta la lumina scazuta, cu o iluminare de pana la 0,005-0,007 lucsi.
Starlight + are cele mai bune performante pentru lumina scazuta din suita de produse Starlight: iluminare de 0,004 lucsi sau mai mica. Este excelenta pentru medii foarte intunecate, zone care nu sunt bine iluminate si care nu au iluminare ambientala. Camera ePoE 4MP Starlight + (N45DM62), cu un senzor CMOS de 1 / 1,8”, ofera o imagine cu o luminozitate de doua ori mai mare decat camera IR standard de 4MP mentionata mai sus.
Culoare pe timp de noapte
Dupa cum indica si numele (Culoare pe Timp de Noapte), camerele Night Color ofera imagini color detaliate si contrast superior pe timp de noapte. Imaginile sunt potrivite pentru investigatii criminalistice si sunt cea mai buna solutie in medii cu aproximativ 1 lux de iluminare ambientala, cum ar fi farurile.
Camerele Night Color functioneaza bine la distante medii sau lungi, cum ar fi locatiile rezidentiale, parcarile, vitrinele si docurile de incarcare. Dupa cum poti vedea in imaginile de mai jos, camera noastra ePoE 4MP Night Color (N45EM63) ofera o vizibilitate mai mare, capturand culoarea in zone intunecate, in timp ce alte camera ofera imagini alb - negru.
Camere cu lumina alba de noapte
Uneori nu vrei ca sistemul tau de securitate sa fie un secret. Camerele cu LED-uri cu lumina alba emit lumina pentru a forma imagini color in zone intunecate. Lumina alba are beneficiul suplimentar de a fi un factor de descurajare vizuala si de a oferi siguranta iluminarii.
Noua noastra tehnologie de culoare alba Night Color ofera detalii in culori stralucitoare. Camera ePoE de 4MP (N45EJ62) are incorporate LED-uri cu lumina alba. Cu o distanta de iluminare de pana la 20 metri, camera poate gestiona mai bine subiecte indepartate comparativ cu alte camere cu lumina slaba.
Este ideala in locuri cu aproape nicio lumina, cum ar fi santierele noi si zonele impadurite. Iluminarea inteligenta permite camerei sa activeze automat LED-urile atunci cand nivelurile de lumina ambientala scad. Camera regleaza si timpul de expunere si intensitatea LED-urilor pentru a preveni supraexpunerea imaginii. In plus, procesarea avansata a imaginii reduce zgomotul si frotiurile.
Multe optiuni
Portofoliul nostru bogat in solutii pentru iluminarea slaba permite instalatorilor si utilizatorilor sa aleaga dintr-o varietate de optiuni pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor. Indiferent ca ea este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor, cu imagini clare alb-negru sau o tehnologie avansata care permite imagini color, camerele noastre se asigura ca nimeni nu ramane in intuneric!
Afla mai multe despre tehnologia noastra cu lumina slaba aici.
Instalarea unui sistem de supraveghere reprezinta cea mai buna solutie pentru protejarea unei proprietati. Aceste echipamente ofera un plus de siguranta si securitate, de aceea sunt tot mai des intalnite in majoritatea spatiilor, fie ele industriale, comerciale sau rezidentiale. Oamenii vor sa monitorizeze in permanenta ceea ce se intampla in interior, insa in ultima vreme atentia se indreapta si spre anumite tipuri de camere de supraveghere de exterior, intrucat un sistem complet permite o analiza eficienta asupra oricarei zone. Totusi, o supraveghere de ansamblu inseamna o investitie considerabila, de aceea trebuie sa te informezi in prealabil ca sa te asiguri ca achizitionezi cele mai bune echipamente de exterior. Mediul in care vor functiona aceste produse influenteaza sistemul ales, dar exista si multe alte caracteristici de care trebuie sa tii cont pentu o selectie optima. Descopera mai departe cateva aspecte esentiale despre aceste modele de camere video.
Nevoia de siguranta este un aspect de care tot mai multi proprietari incep sa se preocupe. Fie ca vorbim despre locuinta personala sau locul de munca, supravegherea iti ofera un control asupra perimetrului acoperit. Camerele video stau, de cateva zeci de ani, la baza sistemului de supraveghere si se adapteaza de fiecare data cand este implementata o noua tehnologie. Pentru verificarea copiilor, atunci cand lipsesti de acasa, pentru a descoperi circumstantele in care s-a produs un accident rutier pe strada ta sau pentru a identifica un hot care a patruns in incinta, un sistem de supraveghere este invesitia potrivita. Integrarea acestor echipamente de securitate in casa ta are o serie de avantaje si dezavantaje. Tine cont de acestea pentru a alege modelele potrivite nevoilor tale.
Descurajeaza criminalitatea
Simpla vedere a unei camere video care acopera caile principale de acces in curte sau intr-o cladire pune pe ganduri majoritatea potentialilor infractori. Cei mai multi hoti cunosc evolutia tehnologiei si stiu ca pot fi identificati, daca intra in raza de actiune a camerei de supraveghere. Asadar, instalarea unei camere la vedere este un mesaj pentru hoti, ca sunt sub supraveghere. Acesta este si motivul pentru care echipamentele exterioare sunt montate la o inaltime considerabila, pentru a fi vizibile din orice unghi si a descuraja, din fasa, orice tentativa de patrundere prin efractie. O camera de supraveghere a curtii trebuie pozitionata de asa maniera incat sa capteze inclusiv numarul de inmatriculare al masinii din fata portii sau chipul persoanelor care intra fara permisiune. Cu cat este mai mare calitatea echipamentelor, cu atat vor fi mai bune imaginile video si foto. Ideal este sa distingi chipul clar al unei persoane aflate in raza de actiune a camerei.
Atat sistemele video analog CCTV cat si cele video IP gestioneaza echipamente si imagini de supraveghere video. Echipamentele analogice sunt prezente de mai bine de treizeci de ani in piata sistemelor de supraveghere. Le intalnesti si in filmele politiste sau de actiune din anii 80-90, cand pe monitor era prezentata o silueta, iar superiorul ii cerea tehnicianului sa apropie imaginea deja pixelata. Pe masura ce apropia, chipul persoanei devenea din ce in ce mai clar. Ei bine, aceasta este o utopie. In realitate, detaliul marit al unei imagini devine si mai neclar si mai pixelat. Era doar spectacol TV. Abia dupa ce au aparut sistemele video IP a fost posibil un zoom clar pe detalii din captura video, motiv pentru care multi au migrat catre aceasta tehnologie, datorita calitatii si claritatii superioare a imaginilor. Intre timp, insa, tehnologia analog s-a consolidat. Au aparut camere video si imagini de foarte buna calitate, in format HD, astfel incat inlocuirea unui sistem analogic nu se mai impune de la sine.
Cum functioneaza sistemul analog HD
Comparatia sistemelor de supraveghere video: NVR vs DVR
Comparația sistemelor de supraveghere video: NVR vs DVR
Ce este un sistem de supraveghere
Ce rol au sistemele DVR și NVR în cadrul unui kit de supraveghere
Ce este un NRV și cum funcționează
Ce este un NVR
Cum funcționează un NVR
Ce este un DVR și cum funcționează
Ce este un DVR
Cum funcționează un DVR
Asemănări între NVR și DVR
Diferențe între NVR și DVR
Ce să alegi între NVR și DVR
Sistemul de supraveghere este varianta ideală pentru o protecție sporită, fie că vorbim de siguranța personală, fie că ne concentrăm atenția asupra bunurilor de valoare. În prezent, camerele de supraveghere video se folosesc în numeroase contexte și, din rațiuni diverse, oamenii își doresc să folosească echipamente performante pentru orice spațiu. Una dintre componentele principale ale kitului de supraveghere este înregistratorul video, „creierul” întregului sistem și cel care îți garantează securitatea video. În funcție de tehnologia preferată, utilizatorii au la dispoziție două tipuri de unitate centrală–NVR și DVR–despre care vom vorbi mai departe pentru a afla care dintre ele este mai potrivită pentru instalarea unui sistem video.
Înainte de a descoperi mai multe despre înregistratorul digital, este important să știm ce reprezintă sistemul de supraveghere video și audio. Mai precis, este vorba despre o televiziune cu circuit închis–CCTV–care folosește camerele video pentru a transmite semnal către un anumit loc, pe un set limitat de monitoare. De regulă, un astfel de sistem include diverse componente–camerele de supraveghere, serverul, mediul de stocare, monitorul, cablurile care fac legătura între camere și server și alimentatoarele ce le conectează la energia electrică. În funcție de echipamentele folosite, sistemul de supraveghere poate fi analogic sau digital. Din totalitatea accesoriilor utilizate pentru kit, serverul este cel care îmbină siguranța și accesibilitatea cu acuratețea imaginilor și monitorizarea evenimentelor în timp real.