Solutii eficiente pentru a-ti securiza locuinta

03/09/2020
by Master Adrian

Solutii eficiente pentru a-ti securiza locuinta

Siguranta si securitatea casei sunt esentiale pentru orice proprietar de imobil care isi doreste o locuinta protejata permanent. In ultimii ani, tehnologia a avansat extrem de mult, astfel ca exista numeroase echipamente concepute pentru a preveni furturile din locuinte sau alte incidente nedorite. 

Sistem de supraveghere: cum il alegi?

03/09/2020
by Master Adrian

Sistem de supraveghere: cum il alegi?

Sistemul de supraveghe reprezinta cea mai simpla modalitate de-a proteja orice spatiu. Este utilizat la scara larga pentru monitorizarea in interior si exterior, in locuinte private, parcuri, societati comerciale, terenuri, institutii si zone publice. Primul sistem de acest tip a fost conceput in anul 1942, in Germania, si avea drept scop observarea modului de lansare a rachetelor balistice. Tehnologia a inceput sa fie utilizata frecvent din 1970, odata cu aparitia VCR, care a permis inregistrarea si stergerea datelor, nu doar monitorizarea continua. Ulterior, in 1990, a aparut multiplexarea digitala, prin care mai multe camere de vedere puteau inregistra simultan, dar si la intervale de timp sau la detectarea miscarii. Ca urmare a evolutiei constante, astazi un sistem de supraveghere poate urmari foarte usor orice miscare din interiorul sau exteriorul unei poprietati. Dispozitivele sunt extrem de performante, iar multitudinea de optiuni este impresionanta. Totusi, probabilitatea unei alegeri gresite este mare, de aceea avem pentru tine cateva sugestii de care trebuie sa tii cont la montarea unui astfel de sistem.

Sistem de automatizare pentru porti: cum il alegi?

03/09/2020
by Master Adrian

Sistem de automatizare pentru porti: cum il alegi?

Orice locuinta moderna si confortabila presupune o amenajare speciala, atat in ceea ce priveste cladirea in sine, cat si spatiul din jurul ei. O atentie sporita trebuie acordata portilor deoarece aceste elemente sunt importante pentru siguranta, securitatea si intimitatea ta si a familiei tale. Daca vrei sa-ti transformi curtea intr-un loc primitor si sa atingi potentialul maxim de confort, este necesar sa instalezi un sistem de automatizare pentru porti.

Cele mai bune metode de securizare a spatiilor comerciale

03/09/2020
by Master Adrian

Cele mai bune metode de securizare a spatiilor comerciale

Cele mai bune metode de securizare a spatiilor comerciale

Protejarea spatiilor comerciale este esentiala pentru limitarea infractiunilor si mentinerea tuturor bunurilor si a persoanelor in conditii de maxima siguranta. O simpla analiza de risc poate evalua foarte usor vulnerabilitatile din astfel de locatii, ca sa fie identificate cele mai bune solutii pentru diminuarea posibilelor riscuri. Responsabilitatea proprietarilor este uriasa, mai ales ca si prevederile legale ii obliga sa-si asigure si sa protejeze spatiile impotriva tuturor pericolelor ce pot afecta buna desfasurare a activitatilor profesionale. Daca detii un spatiu comercial – magazin, farmacie, supermarket, etc., iata ce metode de securizare poti sa abordezi pentru a avea totul sub control:

Sisteme de alarma: tipuri, senzori, sfaturi de cumparare

28/07/2020
by Aftene Mihai

Sisteme de alarma: tipuri, senzori, sfaturi de cumparare

Sisteme de alarma: tipuri, senzori, sfaturi de cumparare

Ce este un sistem de alarma

Care sunt componentele unui sistem de alarma

Centrala de alarma

Tastatura

Telecomanda

Modul de comunicare

Sirene

Acumulatori

Senzori magnetici de intrare

Senzori de socuri si vibratii

Buton de panica

Camere de supraveghere

Detectoare de miscare

Tipuri de sisteme de alarma

Sistem de alarma wireless

Sistem de alarma prin cablu

Senzorii utilizati in sistemele de alarma

Clasificarea senzorilor

Detectoare de miscare

Senzori periferici

Alte tipuri de senzori

Sfaturi de cumparare sisteme de alarma

Sistemele de alarma au devenit tot mai populare in ultimii ani printre proprietarii de locuinte, societati comerciale si institutii publice. Oamenii doresc sa adauge un plus de securitate spatiilor private, protejandu-le impotriva potentialilor infractori, astfel ca opteaza pentru instalarea unor sisteme de alarma moderne care sa-i avertizeze cand au loc eventuale atacuri din exterior. Daca te numeri printre cei care vor mai multa siguranta si securitate, este indicat sa-ti indrepti atentia spre echipamente de calitate, care sa asigure o eficienta sporita. Oferta de pe piata este extrem de diversificata si s-ar putea sa intampini unele dificultati in alegerea modelelor corespunzatoare pentru imobilul tau. De aceea, prin articolul de mai jos, iti prezentam cateva dintre caracteristicile esentiale ale sistemelor de securitate, ca sa te ajutam sa iei cea mai buna decizie de cumparare.

Ce este un sistem de alarma

Un sistem de alarma, denumit si sistem antiefractie sau antifurt, reprezinta un set de dispozitive interconectate prin intermediul carora poate fi detectata si semnalata prezenta anumitor persoane ori a unor evenimente nedorite. Scopul principal al acestui sistem este de a proteja o locatie impotriva intrusilor si de-a alerta totodata proprietarul si/sau dispeceratul de orice incalcare a zonelor private.

Inrolare, clonare si stergere telecomenzi BFT

27/07/2020
by Aftene Mihai

Scurt tutorial pentru inrolarea, clonarea si stergerea telecomenzi BFT

Centrala folosita in clipul video este o centrala ZARA pentru kitul de automatizare porti BFT Phobos , procedurile fiind valabile pentru majoritatea automatizarilor BFT.
Pasi pentru s sunt urmatorii :
Pentru inrolarea telecomenzilor BFT :

Se apasa S1 ( radio ), se tine apasat Hidden Keys ( tinem apasat Butonul 1 si 2 al telecomenzi pana se aprinde ledul rosu) apoi se apasa butonul care sa funtioneze pe automatizare sau butoanele.

Ghid practic videointerfon IP Dahua - conectare si configurare

27/07/2020
by Aftene Mihai

Un sistem de videointerfon IP se poate rezuma la trei componente :

  • post de exterior VTO care poate avea buton sau tastatura de apelare, camera video, proiector infrarosu, cititor de carduri si releu de comutare yala ;
  • post de interior VTH care preia apelul, monitorizreaza camera, preia mesageria vocala si comanda deschiderea yalei ( software sau hardware) ;
  • modul de comunicatie dintre postul de exterior si postul de interior: point-to-point, retea locala, retea wireless...

Prezentare DVR Auto Dahua MCVR5104-GCW si camera HAC-HDW2220F-M

27/07/2020
by Aftene Mihai

In urma cu ceva saptamani am avut posibilitatea de a testa DVR-ul auto Dahua MCVR5104-GCW pentru 4 canale video HDCVI impreuna cu camera de supravegehre video HAC-HDW2220F-M de 2.4 Megapixeli cu microfon incorporat si unghi de vizualizare H: 88°(106° / 55°) .

DVR-ul vine cu toate modulele disponibile ( wifi, 3g si gps), intr-o carcasa anti-soc, rezistenta la vibratii.

Pentru mai multe detali referitoare la specificatiile celor doua echipamente aveti link mai jos pentru cele 2 produse :

Telecomanda wireless Nice IT4WIFI

27/07/2020
by Aftene Mihai

Modulul de telecomanda WiFi Nice IT4WIFI tocmai si-a facut aparitia in portofoliul produselor UltraMaster, si bineteles ca l-am testat si noi pentru a vedea cum functioneaza. Modulul de telecomanda Nice Wireless IT4WIFI se instaleaza foarte usor pe automatizarile de porti in componenta kitului avem deja cablul de conectare, modulul si adaptorul pentru sistemele ce necesita acest adaptor ( unele automatizari de garaj).

Solutii termice portabile de masurare temperatura Hikvision

27/07/2020
by Aftene Mihai

Solutii termice portabile de masurare temperatura Hikvision utilizand camera termica portabila Hikvision DS-2TP31B-3AUF

Tehnologia de supraveghere video Hikvision permite detectia rapida a temperaturii persoanelor din campul vizual. Acest lucru ajuta la identificarea rapida din multime a persoanelor cu temepratura ridica (temperatura peste limita presetata), metoda foarte utila ce poate fi aplicata cu succes in combaterea raspandirii virusului COVID-19 (Coronavirus).

Tehnica de masurare este foarte rapida, non-contact si reuseste sa masoare cu o precizie de +/- 0,5 °C in conditii nefavorabile de scanare ( masca, ochelari, etc).