03/09/2020
by Aftene Mihai

Solutii eficiente pentru a-ti securiza locuinta

Siguranta si securitatea casei sunt esentiale pentru orice proprietar de imobil care isi doreste o locuinta protejata permanent. In ultimii ani, tehnologia a avansat extrem de mult, astfel ca exista numeroase echipamente concepute pentru a preveni furturile din locuinte sau alte incidente nedorite. 

Daca, in urma cu un timp, un gard inalt, o incuietoare puternica la usa sau un caine rau reprezentau singurele modalitati prin care hotii erau impiedicati sa intre intr-o casa, acum ne putem baza pe sisteme moderne, ce pot fi controlate chiar si de la mii de kilometri distanta. Descopera cateva solutii prin care poti imbunatati nivelul de protectie al casei tale.

 

Instaleaza un sistem de supraveghere video

Componenta esentiala in cadrul unui sistem de securitate, echipamentul pentru supraveghere video este, de departe, cea mai eficienta modalitate de a-ti monitoriza casa. Un astfel de sistem devine din ce in ce mai popular in orice gospodarie, pentru ca permite vizualizarea, in timp real, de la distanta, a interiorului si exteriorului casei. Posibilitatea ca un imobil dotat cu sistem de supraveghere video sa fie jefuit de hoti este infima, dar, daca se intampla acest lucru, filmarile de pe camere de securitate te ajuta sa gasesti rapid faptasul.

 

Opteaza pentru un sistem de alarma

O solutie eficienta si foarte utila se dovedeste si montarea unui sistem de alarma care sa-ti garanteze ca, atunci cand cineva intra prin efractie in locuinta, atat tu cat si cei din jur veti fi alertati. Exista sisteme de alarma foarte complexe, cu diferite tipuri de senzori si detectori, controlabile prin aplicatie mobila, care declanseaza alarma atunci cand sesizeaza miscare in imobil sau cand este spart un geam. In plus, aceste dispozitive pot fi configurabile si pot oferi protectie chiar si impotriva incendiilor sau a inundatiilor.

Monteaza un interfon sau videointerfon

Este important sa stii ca securizarea locuintei nu vizeaza doar eliminarea riscului de patrundere prin efractie. Uneori, infractiunile pot fi savarsite si de catre cei care intra intr-un imobil prin bunavointa persoanelor vulnerabile din interior, cum ar fi batranii sau copiii. In acest sens, este de preferat ca in orice locuinta sa fie instalate interfoane si videointerfoane, ca sisteme primare de control al accesului. Functia de baza a acestora este permiterea accesului in incinta in functie de identificarea audio-video a celor din exterior. Un interfon sau videointerfon este extrem de util in demersul tau de a-ti securiza casa, mai ales ca sunt dotate cu elemente sigure si eficiente.

Alege yale electromagnetice

In cazul in care te numeri printre cei carora nu le place sa foloseasca niste chei obisnuite, o solutie potrivita este sa instalezi yale inteligente. Aceste incuietori smart pot fi accesate prin tot felul de combinatii de coduri, dar permit deblocarea si prin telefon sau acces biometric. Astfel, nu trebuie sa iti mai faci griji ca ai uitat cheile ori ca o persoana va intra in casa, in lipsa ta, intrucat yala electromagnetica asigura inchiderea usii pentru a bloca si debloca accesul.

Foloseste un sistem de automatizare

Daca locuiesti la casa ori chiar intr-un bloc rezidential cu gradina, trebuie sa stii ca multe spargeri au loc prin accesarea portilor si a garajului. Pentru a preveni incidentele nefericite, instaleaza sisteme pentru automatizari porti ca sa sporesti securitatea imobilului. In acest fel, poarta de la intrare sau usa garajului nu vor putea fi deschise decat cu telecomanda, iar, in cazul in care se incearca o intrare frauduloasa, poti fi chiar notificat pe telefon ca sistemul este fortat. Mai mult, pe langa aportul legat de siguranta si securitate, un dispozitiv automat iti ofera si un plus de confort pentru ca nu vei fi nevoit sa manevrezi manual portile sau usile garajului, in special in zilele friguroase ori ploioase.

Acorda atentie iluminatului cu senzor de miscare

Multi dintre cei care vor sa descurajeze accesul nedorit in perimetrul locuintei lor instaleaza lumini cu senzor de miscare. Aprinderea brusca a luminii ia prin surprindere pe oricine, asa ca un intrus se va simti vulnerabil si demascat, crezand ca este cineva acasa. Lampile de iluminat cu senzor sunt o solutie ideala de securizare a casei atunci cand esti plecat, fiindca dau impresia ca sunt oameni in interior. Un astfel de sistem poate fi accesat chiar si de la distanta, uneori chiar in combinatie cu unele camere de supraveghere. Daca observi ca o persoana a intrat pe proprietatea ta, poti porni iluminatul cu senzor de miscare ca sa creada ca te afli in casa.

Sansele de a-ti proteja locuinta cresc simtitor daca apelezi la astfel de sisteme moderne de securitate. Constientizarea riscurilor si implementarea unor solutii eficiente reprezinta cel mai simplu mod de a-ti tine casa in siguranta si de a limita posibilitatea aparitiei unui incident nedorit.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Posteaza recenzie