27/01/2021
by Master Adrian

Imaginile video clare in scenarii cu lumina scazuta sunt o necesitate pentru multe instalatii de securitate. Avand o abundenta de optiuni pe piata, totusi, poate fi greu sa ne dam seama ce tip de tehnologie sa folosim. Noi dezvaluim misterul tehnologiei cu lumina slaba si iti oferim informatii practice care te ajuta sa ai vizibilitate mai mare in cazul supravegherii nocturne.

LED-uri cu infrarosu
Atunci cand accesibilitatea si flexibilitatea sunt esentiale, iluminarea in infrarosu (IR) este o optiune rentabila pentru supravegherea nocturna. O camera cu Diode cu Emisie de Lumina IR (LED-uri) incorporate capteaza o imagine atunci cand nu exista lumina deloc si este cea mai buna optiune pentru distante scurte. 

Camerele IR produc imagini alb-negru odata ce lumina atinge un nivel scazut de iluminare; aproximativ 90% dintre camerele cu lumina slaba de pe piata folosesc un filtru de taiere IR (numit si „zi/noapte adevarata”). Filtrul este conceput sa treaca pe modul nocturn atunci cand camera detecteaza o lumina insuficienta si nu mai poate oferi imagini color. 

Poti, astfel, sa modifici pragul la care camera schimba culoarea in alb si negru. Camera noastra IR standard ePoE 4MP (N45CL5Z) este unul dintre produsele care se vand cel mai bine, cu un obiectiv CMOS de 1/3”.

Un dezavantaj al LED-urilor IR este ca paianjenii isi construiesc deseori panze in jurul acestor camere, care devin astfel locul lor preferat pentru a prinde insectele atrase de lumina emisa de LED-uri. Asta poate deveni o problema, deoarece panzele de paianjen pot micsora vizibilitatea, iar paianjenii pot declansa o alerta falsa de detectare a miscarii. Un alt dezavantaj al LED-urilor IR este reflectarea ploii, care face dificila obtinerea unui videoclip clar pe vreme rea.

Starlight
Pentru un mediu in care exista un anumit grad de iluminare, gasirea unei camere care sa redea videoclipuri utile nu va fi o problema. Provocarea este atunci cand nu exista lumina deloc. Pentru a o combate, portofoliul nostru cuprinde trei tipuri de tehnologie Starlight, fiecare cu niveluri diferite de sensibilitate la lumina.

Sensibilitatea la lumina este definita de lux, o unitate de masurare a  iluminarii. Pentru a-ti oferi o comparatie, lumina zilei este de 10.000 lucsi, in timp ce luna plina are 0,1 lucsi. Un sfert de luna emite 0,01 lucsi, iar un cer fara luna este luminat de 0,001 lucsi.

Basic Starlight, optiunea noastra Starlight cea mai eficienta din punct de vedere al costurilor, ofera performante bune la lumina scazuta, cu o iluminare de pana la 0,008-0,009 lucsi. Optiunea Starlight are - asa cum arata si numele (Lumina Stelelor)- performanta la lumina scazuta, cu o iluminare de pana la 0,005-0,007 lucsi.

Starlight + are cele mai bune performante pentru lumina scazuta din suita de produse Starlight: iluminare de 0,004 lucsi sau mai mica. Este excelenta pentru medii foarte intunecate, zone care nu sunt bine iluminate si care nu au iluminare ambientala. Camera ePoE 4MP Starlight + (N45DM62), cu un senzor CMOS de 1 / 1,8”, ofera o imagine cu o luminozitate de doua ori mai mare decat camera IR standard de 4MP mentionata mai sus.

Culoare pe timp de noapte
Dupa cum indica si numele (Culoare pe Timp de Noapte), camerele Night Color ofera imagini color detaliate si contrast superior pe timp de noapte. Imaginile sunt potrivite pentru investigatii criminalistice si sunt cea mai buna solutie in medii cu aproximativ 1 lux de iluminare ambientala, cum ar fi farurile. 

Camerele Night Color functioneaza bine la distante medii sau lungi, cum ar fi locatiile rezidentiale, parcarile, vitrinele si docurile de incarcare. Dupa cum poti vedea in imaginile de mai jos, camera noastra ePoE 4MP Night Color (N45EM63) ofera o vizibilitate mai mare, capturand culoarea in zone intunecate, in timp ce alte camera ofera imagini alb - negru.

Camere cu lumina alba de noapte
Uneori nu vrei ca sistemul tau de securitate sa fie un secret. Camerele cu LED-uri cu lumina alba emit lumina pentru a forma imagini color in zone intunecate. Lumina alba are beneficiul suplimentar de a fi un factor de descurajare vizuala si de a oferi siguranta iluminarii.

Noua noastra tehnologie de culoare alba Night Color ofera detalii in culori stralucitoare. Camera ePoE de 4MP (N45EJ62) are incorporate LED-uri cu lumina alba. Cu o distanta de iluminare de pana la 20 metri, camera poate gestiona mai bine subiecte indepartate comparativ cu alte camere cu lumina slaba. 

Este ideala in locuri cu aproape nicio lumina, cum ar fi santierele noi si zonele impadurite. Iluminarea inteligenta permite camerei sa activeze automat LED-urile atunci cand nivelurile de lumina ambientala scad. Camera regleaza si timpul de expunere si intensitatea LED-urilor pentru a preveni supraexpunerea imaginii. In plus, procesarea avansata a imaginii reduce zgomotul si frotiurile.

Multe optiuni
Portofoliul nostru bogat in solutii pentru iluminarea slaba permite instalatorilor si utilizatorilor sa aleaga dintr-o varietate de optiuni pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor. Indiferent ca ea este o solutie eficienta din punct de vedere al costurilor, cu imagini clare alb-negru sau o tehnologie avansata care permite imagini color, camerele noastre se asigura ca nimeni nu ramane in intuneric!

Afla mai multe despre tehnologia noastra cu lumina slaba aici.

Comment-uri

Nici o postare găsită

Posteaza recenzie