03/09/2020
by Aftene Mihai

Cele mai bune metode de securizare a spatiilor comerciale

Cele mai bune metode de securizare a spatiilor comerciale

Protejarea spatiilor comerciale este esentiala pentru limitarea infractiunilor si mentinerea tuturor bunurilor si a persoanelor in conditii de maxima siguranta. O simpla analiza de risc poate evalua foarte usor vulnerabilitatile din astfel de locatii, ca sa fie identificate cele mai bune solutii pentru diminuarea posibilelor riscuri. Responsabilitatea proprietarilor este uriasa, mai ales ca si prevederile legale ii obliga sa-si asigure si sa protejeze spatiile impotriva tuturor pericolelor ce pot afecta buna desfasurare a activitatilor profesionale. Daca detii un spatiu comercial – magazin, farmacie, supermarket, etc., iata ce metode de securizare poti sa abordezi pentru a avea totul sub control:

Sistem de supraveghere video

Prezenta unor camere de supraveghere va descuraja tentativele de intrare prin efractie sau furturile, astfel ca probabilitatea ca locatia pe care o administrezi sa fie vandalizata ori jefuita va scadea considerabil. Un sistem de supraveghere video este ideal pentru a monitoriza in permanenta spatiile comerciale, de oriunde te afli, pentru a vedea ce se intampla in timpul programului sau in anumite intervale orare. Acesta poate fi instalat atat in interior cat si in exterior, pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra locatiei si un plus de siguranta. Sistemul este util nu doar pentru monitorizare constanta, ci si pentru identificarea infractorilor si stabilirea cu exactitate a circumstantelor in care s-au petrecut anumite evenimente, in cazul incidentelor de orice fel.

Sistem de alarma

In mod sigur, una dintre cele mai bune modalitati de securizare a spatiilor comerciale este si instalarea unui sistem de alarma. Indiferent daca este vorba despre un produs wireless sau de unul cablat, scopul este acelasi, si anume cresterea nivelului de securitate prin detectia si avertizarea la efractie. Acesta asigura un nivel de securitate imposibil de depasit, mai ales ca, prin utilizarea comunicatoarelor GSM, permite controlul total al sistemului din interiorul locatiei, dar si de la distanta. Un sistem de alarma te poate alerta in cazul unei spargeri, insa este foarte util si pentru prevenirea incendiilor si diminuarea daunelor in caz de inundatii. Senzorii care identifica un pericol te vor anunta in timp foarte scurt de acest lucru, astfel ca poti actiona la timp pentru a minimiza pagubele.

Sistem de control acces si pontaj

Aceasta metoda de securizare are dublu rol, respectiv limiteaza accesul persoanelor neautorizate in anumite zone sau incaperi si eficientizeaza evidenta orelor prestate de angajati prin functia de pontaj. Este ideal in orice spatiu comercial, deoarece permite doar accesul  persoanelor care folosesc un cod special, au un tag de acces ori pot intra in respectiva locatie pe baza de amprenta. Un asemenea sistem de control acces si pontaj reduce semnificativ posibilitatile de furt, mai ales ca vei sti in permanenta cine intra in spatiul comercial si la ce ora. Partea de pontaj este utila pentru orice antreprenor care-si doreste sa aiba o evidenta clara asupra programului angajatilor sai, iar la final de luna sa poata descarca un tabel electronic cu situatia orelor lucrate de fiecare persoana in parte.

Sistem de automatizare

Accesul cu autoturismul intr-un garaj sau in curtea unui spatiu comercial poate fi limitat prin instalarea unor automatizari pentru porti si usi. Sistemul este actionat prin intermediul unei telecomenzi sau chiar si prin telefonul mobil, daca se opteaza pentru un controller GSM, iar astfel traficul va putea fi restrictionat in perimetrul dorit. In functie de specificul spatiului ce va fi securizat, o varianta utila pentru limitarea accesului este si montarea unor bariere auto stradale. In categoria sistemelelor de automatizare intra si securizarea ferestrelor. Acestea sunt printre punctele vulnerabile ale unei locatii, astfel ca, pentru un plus de siguranta, se pot monta si automatizari pentru ferestre.

Interfon/Videointerfon

Functia de baza a acestor sisteme primare de control ale accesului este de-a permite intrarea intr-o locatie a persoanelor pe baza identificarii video-audio. Un interfon/videointerfon poate fi cablat sau wireless si comanda accesul de la distanta, fara deplasarea efectiva la usa ori la poarta. Posturile pot fi deschise din exterior doar cu amprenta, cod sau cartela, astfel ca aceste sisteme sunt foarte eficiente pentru securitatea unui spatiu.

Sistem de detectie si avertizare la incendiu

Pentru a se evita o adevarata catastrofa, orice spatiu comercial trebuie sa fie dotat cu sisteme anti-incendiu. Senzorii de detectie pot sesiza rapid modificarile de temperatura sau prezenta fumului, iar alerta va fi emisa imediat, pentru a fi evitata distrugerea locatiei.

Pe ultramaster.ro gasesti toate sistemele de care ai nevoie pentru a implementa cele mai importante solutii de securizare ce tin de siguranta spatiilor comerciale. Aceste dispozitive sunt necesare in orice locatie pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor profesionale si pentru  limitarea accesului in zonele sensibile.

 

Comment-uri

Nici o postare găsită

Posteaza recenzie