SISTEMUL AUTOMAT DE PARCARE MASTER

Sistemul Automat de Parcare cu Cod de Bare propus de Ultra Master este o solutie eficienta de gestionare a parcarilor cu plata atat pentru parcarile de dimensiuni reduse si medii, cat si pentru parcarile de dimensiuni mari.

Sistemul de parcare poate fi personalizat in functie de exigentele operatorului si permite amortizarea rapida a investitiei. Este o investitie sigura si profitabila, datorita cererii de locuri de parcare care este din ce in ce mai mare. Sistemele automate de parcare Master pot fi dotate, optional, cu sisteme PGS (Sisteme de Ghidare dotate cu Senzori cu Ultrasunete si Indicator Luminos cu LED) si LRP (Sistem de Recunoastere a Numerelor de Inmatriculare) si beneficiaza de mai multe de tehnologii, in functie de tipurile de utilizatori ai parcarii:
– Tehnologia de tip cod de bare se foloseste pentru vizitatorii pe termen scurt.
– Tehnologia de tip card de proximitate cu intrari/iesiri multiple, tag-uri UHF sau camere LPR de recunoastere a numarului de inmatriculare se utilizeaza pentru abonati (chiriasi, VIP).

Sistemele Master pentru  de managementul spatiilor de parcare este alcatuit din minim trei elemente configurate pentru a raspunde celor mai exigente cereri din piata:

1. Zona de Intrare

Are rolul de a genera un tichet sau jeton, care poate fi asociat si cu numarul masinii, datorita sitemului LPR. Pista de Intrare poate avea interfon si poate fi dotata cu sistem de carduri de proximitate pentru abonati.
La intrarea in parcare, fiecare autovehicul (vizitator pe termen scurt / abonat) va opri autovehiculul in dreptul terminalului de intrare. Vizitatorii pe termen scurt si vizitatorii pe perioada determinata vor obtine de la terminalul de intrare un tichet cu cod de bare ce va avea inscriptionate suplimentar toate datele (data si ora intrarii, numarul tichetului si scurte instructiuni de utilizare a parcarii). Abonatii (chiriasii) se vor identifica pe baza numarului de inmatriculare primind dreptul de acces daca detin un abonament valid. Dupa preluarea tichetului de catre vizitator, respectiv identificarea pe baza numarului de inmatriculare, bariera se va ridica permitand accesul autovehiculului in parcare.

2. Unitatea de Plata Manuala sau Automata

Are rolul de a achita taxa de parcare fie in mod automat, la care veti primi restul, fie in moneda, fie in moneda si bancnota, fie in mod manual, cu ajutorul lui operator.
Casa de Plata Manuala sau Automata este echipata cu un soft care va permite acordarea de anumite facilitati pentru clienti, precum discount-uri sau abonamente.

 

 

Exista doua modalitati de achitare a taxei de parcare, in functie de tipul de vizitator.

a. Vizitatorii pe termen scurt

Inainte de a parasi incinta parcarii, vizitatorii pe termen scurt vor prezenta tichetul de parcare la casa automata sau la operator, in vederea platii contravalorii perioadei de stationare in parcare. Dupa scanarea tichetului de catre client la casa automata sau de catre operatorul uman de la receptie, pe baza informatiilor furnizate de acesta, sistemul va recunoaste automat perioada petrecuta de autoturism in parcare si va calcula si afisa pe display taxa corespunzatoare stationarii. Dupa efectuarea platii, tichetul va fi validat pentru a permite iesirea autoturismului din zona parcarii intr-un timp limitat prestabilit ( de ex. 5-10-15 min ).

b. Abonatii

Cardurile de proximitate, tag-urile UHF sau Numerele de inmatriculare ale abonatilor (chiriasi) vor fi inregistrate si taxate (dupa caz) manual in baza de date a sistemului de catre operatorul uman.

Eficienta Unitatii de Plata Manuala sau Automata consta in functiile avansate de care dispune:

Meniu in mai multe limbi, cu 6 optiuni de alegere a limbii.
Cititor de monede si bancnote programabil in functie de valuta tarii unde se monteaza.
Semnalarea in timpul operatiilor de plata a: sumei introduse – sumei lipsa – a restului.
Diagnostic prin SMS cu sistem de verificare in timp real al starii instalatiei (optional).
Predispunere pentru conectare la interfon cu buton HELP de apelare.
Gestionarea abonatilor cu cartele transponder, cu posibilitatea de a-si incarca abonamentul direct de la casa automata.
Mesaje publicitare sau de service la dispozitia clientului.

3. Zona de Iesire

Are rolul de a confirma plata unui tichet si de a elibera un loc de parcare din sistemul de numaratoare al locurilor libere.
La iesirea din parcare, fiecare autovehicul va opri in dreptul terminalului de iesire. Vizitatorii pe termen scurt si vizitatorii pe perioada determinata vor scana la terminalul de iesire tichetul cu cod de bare validat la casa automata sau la casa manuala dupa efectuarea platii. Abonatii vor putea parasi parcarea dupa identificarea pe baza cardului de proximitate, tag-ului UHF sau a numarului de inmatriculare. In cazul in care tichetul este recunoscut ca fiind achitat si deci valid pentru iesire, respectiv cardul de proximitate, tagul UHF sau numarul de inmatriculare este recunoscut ca activ, bariera se va ridica permitand iesirea autovehiculului din incinta parcarii. In cazul vizitatorilor pe termen scurt, tichetele cu cod de bare aferente vor deveni invalide dupa iesirea din parcare.

De asemenea, Sistemele de Parcare Master beneficiaza de echipamente conexe, precum:

- Panou Afisaj Liber/Ocupat

- Tabel Afisare Locuri Libere de Parcare

- Sistem de Citire a Numerelor de Inmatriculare, pentru o mai buna gestionare a parcarii (LPR). Sistemul LPR permite montarea de camere de supraveghere performante, care detecteaza si identifica placutele de inmatriculare. Aceasta camera functioneaza pe baza principiului transformarii imaginii capturate in text.
- Sistem PGS. Solutia de management al locurilor de parcare pe care o implementam utilizeaza sisteme de ghidare cu senzori, care faciliteaza administrarea parcarii, permit informarea si ghidarea rapida a clientilor in interiorul parcarii, imbunatatand experienta utilizatorilor si economisirea de timp, care conduce, in final, la eliminarea ambuteiajelor si a haosului din parcari.

Sistemele de parcare pot fi echipate cu bariere ultra-rapide, care se remarcă printr-un timp foarte scurt de acționare. Acestea sunt destinate traficurilor foarte mari, de peste un million pe zi, și cu o durată de viață ce poate depăși cu ușurință cinci milioane de utilizări.

 

Nu sunt produse in aceasta categorie

Recenzii

Nu sunt inregistrari

Posteaza recenzie